Părintele Francisc Doboș, declarație surprinzătoare despre aghiasmă și covid-19

Părintele Francisc Doboș, declarație surprinzătoare despre aghiasmă și covid-19
Ce a spus Francisc Dobos despre aghiasma si coronavirus

Părintele Francisc Doboș, ce slujește la Catedrala Sfântul Iosif din București, a notat un mesaj pe rețeaua de socializare Facebook pentru credincioși.

Părintele Francisc Doboș, declarație surprinzătoare

Astfel, el i-a îndemnat pe oameni să nu confunfe aghiasma cu vaccinul împotriva coronavirusului. Preotul a spus că vaccinul nu este obligatoriu, însă nu trebuie folosită credința pentru a nu întuneca rațiunea. Francisc Doboș crede că religia nu trebuie să înlocuiască știința.

„Aghiasma e împotriva dracilor. Vaccinul împotriva covidului. Ok?! Nu le confundați. Dar pot fi administrate simultan. Bonus: luată pe stomacul gol, aghiasma îndepărtează conspirațiile și înmoaie inimile împietrite”, a notat părintele Francisc Doboș pe Facebook. Acesta și-a mai explicat mesajul și la postul de televiziune Digi24:

Ce a spus părintele Francisc Doboș

„Oamenii au nevoie de niște explicații care nu pot fi date așa, în ore de curs de credință. Aghiasma purifică, face referire la apa Botezului, ne eliberează de duhuri rele, de ceea ce este rău, dar noi avem credința, care funcționează și pe bază de rațiune.

Credință și rațiune – Dumnezeu ni le-a dăruit pe amândouă, să nu folosim una împotriva celeilalte. Eu nu folosesc o postare sau orice pentru a spune că este obligatoriu vaccinul, este liber pentru fiecare, dar să nu folosim lucrurile religioase că și cum înlocuiesc știința. Credința noastră ne spune să avem încredere și în descoperirile științei, în medici. Să nu folosim credința noastră împotriva rațiunii, să le folosim pe amândouă, că vin de la Dumnezeu.

Ne-a dăruit această credință să o folosim bine, să nu o folosim împotriva descoperirilor științifice și să nu vedem conspirații peste tot. Să trăim încrederea noastră în Dumnezeu și cu încredere în descoperirile științei. Nu sunt elemente morale care să ne oblige să fim împotriva vaccinului, asta să fie foarte clar. Din partea Sântului Scaun nu există opoziție, îi îndeamnă pe oameni, pentru că neavând alte mijloace să ne vindecăm de pandemie decât vaccinul și prudența noastră, ori să apelăm la prudență foarte mult, ori avem cealaltă cale, vaccinul. Ne îndeamnă să ne vaccinăm, fără să ne oblige”, a spus preotul Francisc Doboș.

Francisc Doboş a fost purtător de cuvânt între 2006-2008 şi din 2011 până în luna aprilie a anului 2020. Recent, părintele Francisc Doboș a vorbit și despre acest nou an în care abia ce am intrat.

” (…) În 2021 – oamenii să fie mai profunzi din punct de vedere spiritual. Să ne dăm seama că ceilalţi, cu fricile lor, nu sunt împotriva noastră. Pandemia a adus multă frică şi multă nesiguranţă. După ce trecem prin nesiguranţă – este uman – să nu fie frica şi nici nesiguranţa cea care să dicteze acţiunile noastre, reacţiile noastre pentru că dacă rămânem doar la frică şi nesiguranţă devenim o junglă relaţională umană şi fiecare va încerca să nu se înece el. Ce mai contează dacă se îneacă alţii? Când omul creşte într-o junglă şi fiecare încearcă să trăiască şi simte un pericol din partea celorlalţi, intrăm în acea dimensiune de devorare, de sfâşiere reciprocă. (…)”, a spus preotul pentru Mediafax.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI