Parfumuri de firmă cu miros de „țeapă”. Cum au fost păcăliți mii de români

Parfumuri de firmă cu miros de „țeapă”. Cum au fost păcăliți mii de români

Afacerile cu parfumuri contrafăcute este înfloritoare în România. Aceste parfumuri „de firmă” vin din țări ca Rusia și Ucraina prin Republica Moldova.

Escrocii care vând parfumuri contrafăcute nu sunt deloc o noutate în România. Ai fii surprins cât de multe dintre parfumurile „de firmă” pe care le vezi pe piață, chiar și în centre comerciale mari, sunt, de fapt, contrafăcute și țepuiesc sute și mii de persoane.

De data asta, aceste parfumuri erau vândute de gălățean pe internet, pe site-uri renumite din România.
Gălățeanul, în vârstă de 33 de ani, cunoscut în presa drept Laurențiu R., a pus la cale o amplă rețea de vânzare de parfumuri contrafăcute. Și, evident, a avut mult succes.

Sute de români i-au căzut în plasă, crezând că iau parfumuri de firmă, deoarece erau și scumpe (nu găsești ceva original la preț mic, nu?). Parfumurile „originale”, alea pe care le mai vezi în mâna unor domni sau unor doamne pe stradă prin București, prin Obor sau pe la Unirii, imitau aproape la perfecție ambalajul parfumurilor autentice, de la firme de lux.

În sticluțe, nu era altceva decât o apă de colonie foarte ieftină, fabricată prin Rusia și Ucraina (evident) și aduse ilegal în România prin Republica Moldova (frații noștri…).

În cele din urmă, anumiți clienți, care erau familiarizați cu produsele originale, au depus plângere la poliție. Procurorii au deschis o amplă anchetă, iar sursa infracțiunii a fost rapid identificată.

În ultima zi a lunii februarie, poliţiştii de frontieră gălăţeni, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, au efectuat două percheziţi domiciliare pe raza municipiul Galaţi, în urma cărora au fost ridicate, în vederea confiscării, 169 de flacoane cu parfum, susceptibile a fi contrafăcute, a căror valoare este evaluată la peste 80.000 lei.

„Pe timpul cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că bunurile aparţineau gălăţeanului Laurenţiu R., în vârstă de 33 de ani şi urmau să fie comercializate pe diferite site-uri de specialitate, ca produse originale, pentru a obţine profit. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare”, a precizat Poliţia de Frontieră, conform Adevărul.

Doar în primele două luni ale acestui an Laurențiu R. a vândut sute de flacoane de parfum contrafăcut, din care a strâns o avere de zeci de mii de euro.

Sursa: Adevărul
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI