06 apr. 2022 | 11:49

Papa Francis, dezvăluirea pe care cei mai puternici lideri ai lumii se tem să o facă. Ce a spus despre războiul din Ucraina

Politică
Papa Francis, dezvăluirea pe care cei mai puternici lideri ai lumii se tem să o facă. Ce a spus despre războiul din Ucraina
Papa Francis și Vladimir Putin

Sfântul Părinte s-a arătat extrem de îngrijorat de războiul desfășurat în Ucraina, făcând apel în nenumărate rânduri la pace. Mai mult, acesta a afirmat că izbucnirea unui război este un semn al înfrângerii umanității, solicitând tuturor implicați să oprească această catastrofă umanitară. În urmă cu puțin timp, Pontiful Suveran a dezvăluit ce se ascunde, de fapt, în spatele acestui război care a îngrozit lumea, dar și ce interese există la mijloc.

Papa Francis face apel la încetarea războiului

În urmă cu două săptămâni, Papa Francis făcea apel la rugăciune, dorind ca guvernanții să înțeleagă că „ a cumpăra arme și a face arme” nu este soluția la acest război, singura scăpare fiind pacea. Sfântul Părinte a vorbit și despre o eventuală vizită la Kiev, dar aceasta va avea loc când vor înceta focurile. De asemenea, liderul catolicilor a explicat atunci că războiul aduce doar numeroase pierderi, fără a exista o victorie.

Acesta s-a rugat la Dumnezeu pentru a le trimite tuturor Spiritul de care au nevoie pentru a înțelege că o continuare a războiului nu va fi decât o autodistrugere.

„Fie ca Domnul să îşi trimită duhul sfânt către noi, pentru a ne face să înţelegem că războiul este o înfrângere a umanităţii, că trebuie să îi învingem pe toţi cei care fac război. Războiul este o nevoie care ne distruge”, a adăugat liderul de la Vatican, rugându-l pe Dumnezeu să „să ne elibereze de această ‘nevoie’ de autodistrugere”.

De menționat este faptul că, deși a criticat în repetate rânduri atrocitățile, agresiunile nejustificate și masacrul din Ucraina, Papa Francis a evitat să pronunțe numele Rusiei, lăsând să se înțeleagă din mesajul transmis la cine se referă și cui îi este adresat.

Care sunt adevăratele interese ale războiului, de fapt

În urmă cu câteva ore, Papa Francis a revenit asupra tragediilor care au loc în Ucraina, vorbind în termeni duri despre lipsa de implicare a Organizației Națiunilor Unite pentru a înceta războiul și a asigura pacea mondială, misiune pe care este obligată să o îndeplinească: „Asistăm la neputința Organizației Națiunilor Unite, a transmis Suveranul Pontif.

Mai mult, Sfântul Părinte a vorbit despre interesele care au loc la nivel mondial, abordând subiectul geopoliticii și al modului în care reala sa însemnătate a fost înlocuită de alte valori care conduc la asemenea tragedii, dând exemplul războiului desfășurat în Ucraina.

„Astăzi se vorbește des despre geopolitică, dar din păcate, logica dominantă este aceea a strategiilor celor mai puternice state de a-și afirma interesele prin extinderea zonei de influență economică, ideologică și militară. O vedem cu ocazia războiului”, a transmis Papa Francis, potrivit Mediafax.

 

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Legendele locurilor bântuite din Constanţa. Ce fenomene inexplicabile au avut loc la malul mării
Click.ro
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre care toată lumea vorbește
Unica.ro
Putin vrea să distrugă NATO. N-are curaj să atace, dar aplică o strategie perversă
EVZ.ro
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
Spynews
A murit zeul rock and roll. Lumea e în lacrimi: A fost un pionier
Capital.ro
Ce se dă de pomană în prima zi de Paște. Alimentele care se împart pentru sufletul celor adormiți
Antena 3
O mai recunoști? A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Decizia neașteptată luată la 73 de ani
Avantaje
Anunțul ZILEI despre ILIESCU! Un DOCTOR a dat VESTEA
Mediaflux
Alertă pe litoralul României, în minivacanța de 1 Mai! Dealerii de droguri au început să vândă substanțele interzise
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un fast-food celebru: „Era viu și mișca”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro