‘Pandemia se termină în două săptămâni dacă facem asta’. Anunțul bombă în miez de noapte

de: Alex Cazacu
24 11. 2020

Marți seară la ”Sinteza Zilei”,  Adrian Streinu-Cercel, directorului institutului ”Matei Balș” din București, a explicat ce este de făcut pentru ca pandemia să ia sfârșit în România. El a subliniat faptul că dubiile asupra unui posibil viitor vaccin fac mult rău.

Ce trebuie să facem ca pandemia să se termine în două săptămâni

Adrian Streinu-Cercel susține că este greșit să fie dubii cu privire la vaccinul împotriva coronavirusului, în contextul în care întreaga lumea se chinuie să-l găsească. Potrivit directorului instituitului ”Matei Balș” din Capitală, primul lucru care ar trebui făcut în pandemie este să ne testăm.

”Este o greșeală enormă ca în contextul în care toată lumea se chinuie să găsească un vaccin să vii și să ridici probleme și dubii cu privire la acesta. Trebuie să citești cam cum sunt făcute aceste vaccinuri pentru că tehnologia pe care o utilizăm este absolut revoluționară.

Dacă noi nu înțelegem că suntem în pandemie, dacă nu înțelegem că pe teritoriul României este o epidemie, dacă nu înțelegem că pe teritoriul României se moare din cauza acestui virus, înseamnă că avem o problemă conceptuală majoră, a spus Adrian Streinu-Cercel.

N-am mai vorbi de incidență dacă am face asta

Totodată, profesorul a prezentat trei metode pe care le consideră eficiente în lupta cu coronavirusul. Conform spuselor lui Adrian Streinu-Cercel, împrăștierea unor anticorpi monoclonali în 70% din populație, ar duce în două săptămâni la încetarea cazurilor de coronavirus.

”Prima intervenție în epidemie este să testăm. Nu facem acest lucru. Nu înțeleg de ce nu facem acest lucru, de ce nu testăm în stradă. Alții au făcut-o! Și cu rezultate minunate.

A doua intervenție este folosirea anticorpilor monoclonali, care să oprească pandemia. Noi dacă am împrăștia acești anticorpi monoclonali în 70% din populație în două săptămâni de zile nu am mai vorbi de incidența SARS-CoV 2 în circulație în România. Și a treia intervenție este vaccinarea”, a încheiat Adrian Streinu-Cercel.

Raed Arafat: ”În România, nu va fi obligatorie vaccinarea”

Vestea rezultatelor vaccinului Pfizer a stârnit pasiuni în rândul specialiștilor și în rândul guvernanților. Klaus Iohaniis declara cu ceva timp în urmă că deja se discută unele strategii de vaccinare.

Însă unele voci susțin că aceste campanii se discută prea devreme, în contextul în care nu se știe exact dacă Pfizer va fi furnizorul vaccinului sau o altă companie. Speculația mare a fost pe obligativitatea sau nu a vaccinării populației. Secretarul de Stat Raed Arafat a intervenit făcând lumină pe acest subiect.

”În România, nu va fi vaccinare obligatorie, ci pe grupurile vulnerabile, pe rând. Poate vom începe cu personalul medical și cu cei care sunt în prima linie, dar nu există un plan pentru vaccinare obligatorie”, a declarat Raed Arafat la conferința ”COVID-19, între mituri și adevăr. O analiză a realității.”