Pandemia a dat startul revoluției în România. Cine a decis să rupă tăcerea acum: ”Au început să vină răniţi”

Pandemia a dat startul revoluției în România. Cine a decis să rupă tăcerea acum: ”Au început să vină răniţi”
”Au început să vină răniţi”, declară Gheorghe Borcean

România, în aceste zile, când ar fi trebuit să se pregătească de Crăciun, se luptă cu pandemia generată de COVID-19. Prin analogie, am putea spune că decembie 2020 reprezintă Revoluția pandemică, ca și o comparație cu evenimentele din Decembrie 1989. Cel care a făcut această analogie este un reputat medic român, medicul Gheorghe Borcean.

”Au început să vină răniţi”, declară Gheorghe Borcean

Numărul mare de cazuri de infectare cu noul coronavirus este fără precedente. Specialiștii spun că, după sărbători, acest număr este posibil să crească și mai mult, chiar dacă sunt încă în vigoare măsurile restrictive impuse de autorități.

Unul din cei mai reputați medici români și vicepreședintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean spune, prin analogie, că această perioadă este Revoluția pandemică, într-un interviu acordat celor de la Antena 3.

„M-am întors la spital şi au început să vină răniţi. Şi mai tineri, şi mai bătrâni, şi muncitori. Am recunoscut persoane din oraş. A venit un mort, vreo 6-7 răniţi.

Apoi s-a adunat un număr de până la 20 de răniţi cu răni pe care le-am operat. Am petrecut în acest fel, cu pază militară în spital, până undeva după Revelion”, îşi aminteşte Gheorghe Borcean despre evenimentele din 1989.

”Revoluția pandemiei”, un generator de victime

Plecând de aceste afirmații, medicul Gheorghe Borcean face analogia acelor vremuri cu zilele pe care le trăim astăzi, exact în aeeași perioadă. Perspectiva, una sumbră, poate genera, în opinia medicului Gheorghe Borcean, același număr de victime, ca la Revoluția din 1989.

„Acum constatăm cât de mare preţ are dragostea noastră faţă de cel aproape. Şi sper din toată inima să fi redobândit ceea ce am pierdut şi despre care credeam înainte că este absolut uman şi nu are nicio valoare. Să constatăm cât de mare este valoare acelui lucru de acum un an . Despre care credeam că e banal”, a declarat dr. Gheorghe Borcean.

Ca mulți alți medici, și vicepreședintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean, se află de la început în prima linie de luptă împotriva noului coronavirus care a generat nenumărate victime, la nivel național.

Conform datelor furnizate astăzi de către Comitetul de Comunicare Strategică, la nivel național sunt 598.792 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, 508.979 de pacienți au fost declarați vindecați.

Datele mai arată o cifră dramatică de 14.636 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 care au decedat. Datele mai relevă alte 5009 cazuri noi de COVID. DIn numărul total de decese, daor astăzi s-au înregistrat 155  în ultimele 24 de ore în România. Un alt număr, de 1252 de pacienți,  sunt internați la Terapie Intensivă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI