Pâinea care nu îngrașă există. Cum se prepară corect, de fapt, și ce beneficii secrete are
Anca Alungulesei, terapeut nutriționist, a descoperit pâinea și ciocolata care nu îngrașă, integrându-le într-un preparat din cadrul Psiho-Dietei, care dă rezultate bune pentru siluetă.
Pâinea care nu îngrașă
„Atât pâinea, cât şi ciocolata sunt în topul preferinţelor majorităţii oamenilor. În momentul în care afli că, pentru a slăbi, nu mai ai acces la ele, gradul de motivaţie scade considerabil. Şi acest lucru se întâmplă nu pentru că persoana ar avea o problemă cu motivaţia, ambiţia şi autocontrolul, ci pentru că glucoza a pus cu adevărat stăpânire atât pe corpul, cât şi pe creierul lor. Şi atât corpul, cât şi creierul o cer incontinuu‟, a spus Anca Alungulesei, potrivit clickpentrufemei.ro.
Cum se prepară pâinea-minune
Preparatele din Psiho-dietă sunt la îndemâna oricui:
„Ceea ce fac eu în Psiho-Dietă se numeşte că nu iţi pun pofta în cui, ci iţi mut cuiul mai jos. Înlocuim faina şi zaharul cu alte ingrediente care să ne conducă la un produs cu acelaşi aspect şi gust, însă prietenos cu silueta. Sunt extrem de gustoase şi oferă saţietate atât corpului, cât şi creierului persoanei care doreşte să slăbească, dar care nu poate renunţa la dulciuri şi la pâine. Pentru că au o cantitate mică de carbohidraţi, sunt sănătoase, dar satisfac papilele gustative, oferă senzaţia de saţietate, iar cu ajutorul lor nu simţi că eşti la dietă, desi slăbeşti”, a spus specialistul.
Ingrediente:
făină de migdale,
făină de cocos,
făină de in,
tărâțe de psilium,
praf de copt,
drojide uscată și sare neiodată.
apă călduță,
trei albușuri de ouă și un ou întreg,
puțin oțet de mere și ulei de cocos.
Mod de preparare:
Într-un bol se amestecă toate ingrediente uscate, se bate gălbenușul cu albușurile, se adaugă oțetul de mere, uleiul de cocos și apa. Se toarnă ingredientele umede peste cele uscate și se amestecă. Umplutura bine frământată se transferă în tava de copt tapetată cu hârtie de copt. Se formează o construcție din acel aluat, care se va pune la copt. Se preîncălzește cuptorul la 150 de grade
Plan alimentar în Psiho-Dietă
”Planul alimentar din Psiho-Dietă se bazează pe alimente cu conţinut scăzut de glucide, plin de verdeţuri, legume şi fructe care echilibrează nivelul zahărului din sânge şi fluctuaţiile de energie şi produc un efect antiinflamator asupra organismului, sunt bogate în fibre şi grăsimi sănătoase cu un echilibru la nivelul proteic pentru prevenirea pierderii musculare. Tot ceea ce mâncam în Psiho-Dietă are că scop restabilirea funcţionării grelinei (hormonul foamei), dar şi a leptinei (hormonul saţietăţii). Aşadar, ceea ce mâncăm în Psiho-Dieta este gustos, săţios şi arde excesul de grăsime corporală”, a mai spus Anca Alungulesei.