Pâine gata în 5 minute. Aşa nu trebuie să mai mergi la magazin, e delicioasă şi sănătoasă

de: Ana Chivu
23 01. 2023

Majoritatea românilor adoră să consume pâine, iar gospodinele se conformează și pun acest aliment în topul listei de cumpărături. Cu toate astea, uneori devine costisitor să achiziționeze constant acest produs, iar alteori doamnele își doresc să ofere celor dragi lucruri mai proaspete și făcute în casă. Nu trebuie să te mai temi că este nevoie să stai toată ziua în bucătărie pentru o pâine de casă. O bucătăreasă a descoperit pâinea care este gata în doar 5 minute.

Pâine gata în 5 minute: cum poți să o faci?

Din ce în ce mai multe gospodine încearcă să găsească metode prin care să economisească în această perioadă greu încercată din punct de vedere financiar. Scumpirile se resimt mai ales în familiile mari, unde coșul de cumpărături este unul plin la fiecare vizită la supermarket.

Românii consumă foarte multă pâine, iar tocmai acest aliment cântărește greu la scanarea produselor pentru cel puțin o lună. Opțiunea benefică din toate punctele de vedere este ca doamnele să facă pâine în casă.

Nu trebuie să le fie teamă de faptul că este nevoie să stea ore întregi în bucătărie pentru că o bucătăreasă a găsit varianta perfectă pentru un produs care este gata în doar 5 minute.

  • Pâine la cană – ingrediente

– 5 lingurițe de făină integrală
– 5 lingurițe lapte sau apă
– ½ linguriță de praf de copt
– 1 praf de sare.

Mod de preparare

Amestecă făina cu sare și praf de copt în cana care în care vrei să o gătești. Un sfat util este să utilizezi un recipient care este sigur pentru cuptorul cu microunde. Nu trebuie să pui niciodată elemente metalice în interiorul aparatului electrocasnic. Pasul următor este să adaugi lingurițele de lapte ușor în timp ce amesteci și testezi consistența pâinii.

Textura aluatului trebuie să fie puțin mai groasă decât cea pentru clătite. De asemenea, experții susțin că poți să înlocuiești fără probleme laptele cu apă. Pune pâinea la cuptorul cu microunde preț de 1 minut, întoarce cana și gătește încă 1 minut. Scoate cana și amestecă bine aluatul, ulterior mai lasă la cuptor 1 minut.

Repetă procesul încă o dată până ajungi la 5 minute și lasă pâinea la răcit măcar 10 minute în recipientul ales. Poți să o folosești la micul dejun alături de ouă ochiuri, ouă fierte tari sau moi, mezeluri, brânzeturi sau cu puțin avocado și omletă. De asemenea, pâinea aromată poate fi consumată și cu unt, gem și o cană de ceai din plante naturale. Cu siguranță o să îți placă rețeta!

 

Editor foto: Bucur Dan