04 feb. 2021 | 13:18

Pacientă bolnavă de cancer își cere dreptul la viață: „Vreau să trăiesc. Nu mai suport umilinţa statului român”

Știri generale
Pacientă bolnavă de cancer își cere dreptul la viață:
Mirela, pacienta bolnava de cancer care striga dupa ajutor

Modul în care sunt tratați pacienții în spitalele românești nu lasă loc de prea multe cuvinte. Cu toate acestea, Mirella Nunweiler, o tânără diagnosticată recent cu cancer la sân și-a găsit puterea de a-și striga disperarea în văzul tuturor. Lovindu-se de incompetența și delăsarea prezente în spitalele românești, pacienta își dorește mai presus de orice să trăiască. Pentru asta, Mirela are nevoie de un sistem căruia să-i pese.

Mirella va protesta în fața primăriei

O boală grea i-a dat lumea peste cap, iar piedicile pe care le-a întâmpinat de atunci nu o mai lasă să vadă luminița de la capătul tunelului. Femeia a decis să-și spună oful pe pagina sa de Facebook, iar prietenii i-au distribuit imediat postarea, empatizând cu necazul prin care trece. Mirella povestește că este epuizată psihic și fizic după lupta pe care o poartă cu angajații din instituțiile publice.

Pe lângă boala cruntă cu care se luptă, ea spune că s-a săturat să fie umilită de stat şi de angajaţii din instituţiile publice. Mirella a postat un mesaj dur la adresa autorităţilor şi a ameninţat că, joi, chiar de ziua mondială a luptei împotriva cancerului, va merge în faţa Primăriei Capitalei pentru a cere dreptate în numele tuturor bolnavilor de cancer.

”Vreau să trăiesc, am CANCER si nu mai suport umilința statului român și a angajaților din instituțiile publice primărie si Sănătate care ne umilesc și consideră că trebuie să murim cu zile. Statul român își umilește proprii cetățeni bolnavi de CANCER, o boală în proporție covârșitoare incurabilă.

„Viața noastră atârnă de un fir de ață”

Viața fiecărui diagnosticat cu CANCER atârnă de un fir de ață. Asta este și povestea mea și vreau să o strig, poate doar așa îi vom opri pe toți funcționarii publici care se cred Dumnezeu pe pământ să ne mai umilească și să ne decidă soarta!

Am trimitere de la medicul Oncolog să fac testare ONCOTYP RDX și BRCA , testare genetică fără de care nu pot intra în tratamentul cu citostatice. Am urmat pașii recomandați de doctori prin firma Genecor, care are contract cu ASSMB București și în dată de 27.01.2020 am primit aprobarea pentru testarea BRCA”, și-a început femeia scrisoarea.

Angajații tratează bolnavii cu dispreț

Mirella și-a continuat povestea, relatând experiența pe care a avut-o cu o funcționară publică. Aceasta s-a arătat dezgustată de modul în care acești angajați iau decizii în devafoarea pacienților, fără a consulta pe nimeni, îngreunându-le întreg procesul de obținere al actelor necesare pentru diferite proceduri medicale. Din păcate, nu există român care să nu se fi împiedicat de acest gen de angajați, care se regăsește nu doar în sistemul medical.

„Luni am mers la Clinica Panduri pentru efectuarea analizelor urmând că azi să duc o copie după noul buletin la Primăria Capitalei unde era depus dosarul, pentru a primi aprobarea și pt cea de-a două analize Oncotip RDX.

Vă amintiți prin ce am trecut și cu buletinul care mi- expirat vinerea trecută și cum aceleași „ființe supreme” de la ASSMB au decis unilateral că îmi trebuie buletin nou ignorând oug 55/2020 care spune clar că dacă ne expiră documentele personale în perioada stării de alertă, acestora li se prelungește valabilitatea cât este în vigoare starea de alertă, plus încă 90 de zile după sistarea ei.

„Timpul curge în defavoarea mea”

Și ce să vezi, mă sună azi o duduie care se ocupă de dosarul meu, aceeași care și-a dat acordul pentru brca și-mi comunică că nu îmi mai aprobă și cea de a două analiză deoarece, ea, de la sine putere, a decis să-mi facă o interogare la ANAF unde a găsit că aș avea o datorie fiscală. Am rugat-o să-mi comunice numele ei și mi-a închis telefonul în nas.

O reapelez și îi comunic că este funcționar public în slujba cetățeanului și că nu este normal să-mi închide telefonul în nas și, mai mult decât atât, sunt bolnavă de CANCER și timpul curge în defavoarea mea, depind de această analiză fără de care nu pot intră în tratamentul cu citostatice.

Acceptă să mi spună că o cheamă Roxana Bică și, înainte să apuc să o întreb unde este depus dosarul meu, îmi închide iar telefonul în nas. Mâine mă duc în față primăriei!”, a continuat aceasta.

Apel către parlamentari

Cu ultimele puteri, Mirella devine vocea tuturor pacienților din România, a căror lupta cu boala și cu neputința statului românesc, devine de nebiruit. Din păcate, în România, sistemul medical zace sub un morman de nepăsare și indiferență față de nevoile cetățenilor care își plătesc dreptul la sănătate.

„Vreau să va întreb și pe voi, guvernanții, și pe funcționarii publici cum de lăsați bolnavii de cancer să moară cu zile, să fie umiliți și batjocoriți de niște unii care își iau libertatea să se folosescă de datele noastre de identificarea fără a avea acceptul nostru, mâine voi fi vocea care va strigă în stradă că nu va mai permite vouă să vă bateți joc de noi și de suferință noastră!

„M-am săturat să trăiesc într-o bătaie de joc”

Zilele noastre sunt numărate și nu sunteți în pielea și suferință noastră că să știți ce simțim și cum trăim fiecare clipă de când am fost diagnosticați cu diagnosticul asta care îți îngheață sângele în vene doar când îl auzi și rostești! Mâine. Pentru că m-am săturat să trăiesc o bătaie de joc continuă de când deschie ochii dimineață și până adorm seară.

Pentru că tot ceea ce trăim este o batjocură. Și dacă nu ne respectați nici pe noi că entități așa cum merităm și nici măcar suferință provocată de boală asta dura și grea și greu de dus, mâine o să fiu în stradă, în față guvernului și vreau să mi răspundeți de ce va bateți joc de noi și de ce ne condamnați, prin toate mijloacele și toți neavenitii care încasează salarii făcând nimic, la moarte sigură!?”, a fost mesajul transmis de Mirela Nunweiller.

PlaySport
WOW! Nadia, Boris Becker, Ilie Năstase și Andreea Esca, dezlănțuiți într-un club din București! Cum au fost surprinși
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj FOTO
Ego.ro
Diana ȘOȘOACĂ, în ipostaze provocatoare! Imagini din tinerețe care au scăpat pe internet
Digi24
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
Cancan.ro
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Stirile PROTV
Una dintre cele mai mari companii din lume vine în România. Are venituri aproape cât PIB-ul nostru
Romania TV
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Capital.ro
Ungaria, SFIDARE TOTALĂ în România. S-a întâmplat chiar acum în TRANSILVANIA
EVZ.ro
Vica Blochina, în pragul sinuciderii. Ce a făcut fiul ei cu Pițurcă
Adevarul
Mușețelul, planta desprinsă din Rai care face minuni. Era apreciată de mari oameni de știință, încă din antichitate
BZI.ro
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu explicaţii – FOTO
Spynews.ro
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Imagini halucinante. O femeie și-a dus unchiul mort la bancă pentru a lua credit
Redactia.ro
FOTO Au rămas mască! Ce a purtat la Disneyland, înconjurată de mii de copii, după ce a riscat închisoarea din cauza ținutei
Digisport.ro
Creatură cu un aspect de-a dreptul uluitor, descoperită pe fundul mării
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se poată călugări și de-acum vor trăi doar din mila altora
Digi24
O studentă le-a spus prietenilor că era încântată de o primă întâlnire. A doua zi, un picior de-al ei a fost descoperit într-un parc
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Tzanca Uraganu și Costel Bijou, la căpătâiul lui Corduneanu. Lideri de clanuri de temut, așteptați la înmormântare
EVZ.ro
Un cățel de usturoi seara. Cum se consumă și la ce ajută
Spynews
Trebuie SĂ PRIMEASCĂ BANII de urgență. Decizia uriașă care se pregătește în ROMÂNIA
Capital.ro
Horoscop 19 aprilie 2024. Berbecii rezolvă o problemă din trecut, Leii caută dragostea adevărată
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Ministrul Muncii, anunț privind PENSIA: Să putem să CREȘTEM PENSIILE
Mediaflux
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro