Pacientă bolnavă de cancer își cere dreptul la viață: „Vreau să trăiesc. Nu mai suport umilinţa statului român”

Pacientă bolnavă de cancer își cere dreptul la viață: „Vreau să trăiesc. Nu mai suport umilinţa statului român”
Mirela, pacienta bolnava de cancer care striga dupa ajutor

Modul în care sunt tratați pacienții în spitalele românești nu lasă loc de prea multe cuvinte. Cu toate acestea, Mirella Nunweiler, o tânără diagnosticată recent cu cancer la sân și-a găsit puterea de a-și striga disperarea în văzul tuturor. Lovindu-se de incompetența și delăsarea prezente în spitalele românești, pacienta își dorește mai presus de orice să trăiască. Pentru asta, Mirela are nevoie de un sistem căruia să-i pese.

Mirella va protesta în fața primăriei

O boală grea i-a dat lumea peste cap, iar piedicile pe care le-a întâmpinat de atunci nu o mai lasă să vadă luminița de la capătul tunelului. Femeia a decis să-și spună oful pe pagina sa de Facebook, iar prietenii i-au distribuit imediat postarea, empatizând cu necazul prin care trece. Mirella povestește că este epuizată psihic și fizic după lupta pe care o poartă cu angajații din instituțiile publice.

Pe lângă boala cruntă cu care se luptă, ea spune că s-a săturat să fie umilită de stat şi de angajaţii din instituţiile publice. Mirella a postat un mesaj dur la adresa autorităţilor şi a ameninţat că, joi, chiar de ziua mondială a luptei împotriva cancerului, va merge în faţa Primăriei Capitalei pentru a cere dreptate în numele tuturor bolnavilor de cancer.

”Vreau să trăiesc, am CANCER si nu mai suport umilința statului român și a angajaților din instituțiile publice primărie si Sănătate care ne umilesc și consideră că trebuie să murim cu zile. Statul român își umilește proprii cetățeni bolnavi de CANCER, o boală în proporție covârșitoare incurabilă.

„Viața noastră atârnă de un fir de ață”

Viața fiecărui diagnosticat cu CANCER atârnă de un fir de ață. Asta este și povestea mea și vreau să o strig, poate doar așa îi vom opri pe toți funcționarii publici care se cred Dumnezeu pe pământ să ne mai umilească și să ne decidă soarta!

Am trimitere de la medicul Oncolog să fac testare ONCOTYP RDX și BRCA , testare genetică fără de care nu pot intra în tratamentul cu citostatice. Am urmat pașii recomandați de doctori prin firma Genecor, care are contract cu ASSMB București și în dată de 27.01.2020 am primit aprobarea pentru testarea BRCA”, și-a început femeia scrisoarea.

Angajații tratează bolnavii cu dispreț

Mirella și-a continuat povestea, relatând experiența pe care a avut-o cu o funcționară publică. Aceasta s-a arătat dezgustată de modul în care acești angajați iau decizii în devafoarea pacienților, fără a consulta pe nimeni, îngreunându-le întreg procesul de obținere al actelor necesare pentru diferite proceduri medicale. Din păcate, nu există român care să nu se fi împiedicat de acest gen de angajați, care se regăsește nu doar în sistemul medical.

„Luni am mers la Clinica Panduri pentru efectuarea analizelor urmând că azi să duc o copie după noul buletin la Primăria Capitalei unde era depus dosarul, pentru a primi aprobarea și pt cea de-a două analize Oncotip RDX.

Vă amintiți prin ce am trecut și cu buletinul care mi- expirat vinerea trecută și cum aceleași „ființe supreme” de la ASSMB au decis unilateral că îmi trebuie buletin nou ignorând oug 55/2020 care spune clar că dacă ne expiră documentele personale în perioada stării de alertă, acestora li se prelungește valabilitatea cât este în vigoare starea de alertă, plus încă 90 de zile după sistarea ei.

„Timpul curge în defavoarea mea”

Și ce să vezi, mă sună azi o duduie care se ocupă de dosarul meu, aceeași care și-a dat acordul pentru brca și-mi comunică că nu îmi mai aprobă și cea de a două analiză deoarece, ea, de la sine putere, a decis să-mi facă o interogare la ANAF unde a găsit că aș avea o datorie fiscală. Am rugat-o să-mi comunice numele ei și mi-a închis telefonul în nas.

O reapelez și îi comunic că este funcționar public în slujba cetățeanului și că nu este normal să-mi închide telefonul în nas și, mai mult decât atât, sunt bolnavă de CANCER și timpul curge în defavoarea mea, depind de această analiză fără de care nu pot intră în tratamentul cu citostatice.

Acceptă să mi spună că o cheamă Roxana Bică și, înainte să apuc să o întreb unde este depus dosarul meu, îmi închide iar telefonul în nas. Mâine mă duc în față primăriei!”, a continuat aceasta.

Apel către parlamentari

Cu ultimele puteri, Mirella devine vocea tuturor pacienților din România, a căror lupta cu boala și cu neputința statului românesc, devine de nebiruit. Din păcate, în România, sistemul medical zace sub un morman de nepăsare și indiferență față de nevoile cetățenilor care își plătesc dreptul la sănătate.

„Vreau să va întreb și pe voi, guvernanții, și pe funcționarii publici cum de lăsați bolnavii de cancer să moară cu zile, să fie umiliți și batjocoriți de niște unii care își iau libertatea să se folosescă de datele noastre de identificarea fără a avea acceptul nostru, mâine voi fi vocea care va strigă în stradă că nu va mai permite vouă să vă bateți joc de noi și de suferință noastră!

„M-am săturat să trăiesc într-o bătaie de joc”

Zilele noastre sunt numărate și nu sunteți în pielea și suferință noastră că să știți ce simțim și cum trăim fiecare clipă de când am fost diagnosticați cu diagnosticul asta care îți îngheață sângele în vene doar când îl auzi și rostești! Mâine. Pentru că m-am săturat să trăiesc o bătaie de joc continuă de când deschie ochii dimineață și până adorm seară.

Pentru că tot ceea ce trăim este o batjocură. Și dacă nu ne respectați nici pe noi că entități așa cum merităm și nici măcar suferință provocată de boală asta dura și grea și greu de dus, mâine o să fiu în stradă, în față guvernului și vreau să mi răspundeți de ce va bateți joc de noi și de ce ne condamnați, prin toate mijloacele și toți neavenitii care încasează salarii făcând nimic, la moarte sigură!?”, a fost mesajul transmis de Mirela Nunweiller.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI