Pacient de 32 de ani cu Covid-19, în stare foarte gravă după ce a refuzat oxigenul. Cum și-a explicat alegerea

Pacient de 32 de ani cu Covid-19, în stare foarte gravă după ce a refuzat oxigenul. Cum și-a explicat alegerea
Tânăr din Cluj, în stare gravă după ce a refuzat oxigen

Informațiile în fața cărora suntem puși în fiecare zi ajung să ne fie decizii de viață și de moarte în momente cheie. Acesta a fost și cazul unui pacient din Cluj, infectat cu Covid-19, care a refuzat să primească oxigen, deși se afla într-o stare proastă.

A auzit pe Facebook că oxigenul nu este bun

Jurnalistul clujean Cătălin Suciu a povestit o situație halucinantă în care un tânăr de 32 de ani a fost la un pas de moarte din cauza refuzului său de a primi tratament cu oxigen. În ciuda insistențelor medicilor, bărbatul a fost categoric în acest sens, argumentând că a citit studii pe Facebook în care era explicată apariția edemului pulmonar sau cerebral.

”Caz recent din Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj. Un tânăr de 32 de ani, depistat cu COVID-19, ajunge în stare gravă la spital, cu afectare pulmonară de 75%. E pus pe o secție de preterapie intensivă, unde i se oferă oxigen.

Refuză. Spune că a citit studii pe internet, pe Facebook, care susțin că organele interne se refac singure, iar oxigenul îți provoacă edem pulmonar sau cerebral. Medicii au făcut pe dracu în patru să-l salveze. Nu au renunțat la el și-au mers pe rând să discute. Nu aveau cu cine, bărbatul era de neînduplecat.

Stătea cu masca de oxigen sub barbă și refuza sistematic orice sfat medical. Orice îndemn. Familia îl susținea. Apoi a fost anunțat, tot de medici, că riscă să moară dacă refuză tratamentul. A refuzat. Ei, „asasinii”, au zis că-l ucid lent, astfel că l-au rugat din nou să accepte masca de oxigen.

Omul a vrut apoi să meargă la toaletă și-a văzut că nu se poate mișca din pat. Și că are nevoie de ploscă. A încercat să se ridice, dar nu găsea nici o resursă de aer. De putere. Nu mai avea. A acceptat oxigenul.

Acum e bine, în refacere. Vă mulțumesc, doamnă doctor”, a scris jurnalistul pe contul său de Facebook.

Medic de la ATI, sinucidere cutremurătoare la 28 de ani

Dramă în familia unui tânpr medic din Timișoara, care a decis să-și ia viața după ce a intrat într-o stare de depresie. Medicul a fost găsit mort în casă, chiar de mama sa. Acesta lucra la secția de ATI a Spitalului Județean din Timișoara, spital suport Covid-19.

„La data de 4 aprilie a.c., polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie și-a găsit baiatul de 27 de ani decedat în casă. A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, în care se efectuează verificări pentru stabilirea cauzei decesului”, au informat polițiștii.

În urma cumplitei vești, colegii medicului rezident și-au exprimat regretul morții sale venite ca un fulger. Potrivit apropiaților, băiatul tratase pacienți cu Covid-19 în trecut, lucru care l-a afectat extrem de tare.

„Este o tragedie care a avut loc în colectivul Secției de Anestezie-Terapie Intensivă. Tânărul de 28 de ani a fost găsit de mama sa în stare de inconștiență acasă. Mama sa a chemat echipajul SMURD, dar, din păcate, tânărul nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare și nu a mai putut fi salvat.

El era un medic rezident care a fost un student de nota 10, a fost foarte apreciat de colectiv, a fost un lider printre cei din generația lui, trăia pentru această specialitate de Anestezie-Terapie Intensivă.

A lucrat pe secția noastră de ATI COVID o bună perioadă de timp, dar în ultimele zile a lucrat în secția ATI non-COVID”, a declarat luni medicul Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Timișoara, pentru HotNews.ro.
.