Păcatul pe care oamenii îl fac în Postul Paștelui. Mulți români nici nu își dau seama
Perioadele ce preced marile sărbători creștine ale anului vin cu o serie de restricții pentru credincioși, nu doar alimentare. În rândurile de mai jos, vom dezvălui păcatul pe care oamenii îl fac adesea în Postul Paștelui. Mulți români nici nu își dau seama că acest gest nu este permis.
Păcatul pe care oamenii îl fac în Postul Paștelui fără să își dea seama
Postul Paștelui este cel mai lung și cel mai important din an, fiind perioada în care credincioșii își pregătesc atât trupul cât și sufletul pentru Învierea Domnului, evenimentul ce stă la baza religiei creștine.
În aceste șapte săptămâni, oamenii ar trebui să se roage mai mult, sunt așteptați la biserici, unde au loc mai multe slujbe religioase speciale. Tot acum se ține și post, ceea ce înseamnă respectarea unor restricții alimentare clare, niciun produs de origine animală nu poate fi consumat.
Singurele excepții sunt cele două dezlegări la pește: cea de la sărbătoarea Bunei Vestiri și cea de Florii, când se sărbătorește un alt praznic împărătesc, Intrarea Domnului în Ierusalim.
Ultimele șapte zile din Postul Paștelui sunt cele mai dificile, fiind numite Săptămâna Patimilor. În Vinerea Mare se ține chiar post negru.
Te-ar putea interesa și: Ce se întâmplă dacă nu te spovedești și nu te împărtășești înainte de Paște. Ce spun preoții
Ce restricții trebuie să respecte credincioșii
Așa cum am precizat și înainte, restricțiile din perioadele de post nu sunt doar culinare. Sunt interzise excesele de orice fel, mai ales în cazul produselor ce ne pot afecta sănătatea, cel mai bun exemplu fiind excesul de cofeină.
În Postul Paștelui nu se organizează petreceri, fie că sunt pentru nunți sau botezuri, nu se cântă, nu se dansează. Pe lista interdicțiilor apare și „împreunarea dintre bărbat și femeie” și consumul de băuturi alcoolice.
Păcatul pe care oamenii îl fac în Postul Paștelui fără să își dea seama este un gest care, pentru mulți, a devenit un reflex. Este vorba despre fumat. Acest viciu este considerat un păcat grav, pentru că este asociat cu dorința de autodistrugere.
În cele șapte săptămâni ce preced Paștele, creștinii se duc să se spovedească și să se împărtășească, cu dezlegarea preotului.
Te-ar putea interesa și: Ce înseamnă dezlegare la peşte în Postul Mare. De ce nu se ţine cont de interdicţie de Buna Vestire