OZN roşu deasupra Italiei. Oamenii au fotografiat imediat cerul, lumina stranie i-a uluit
Un inel roșu asemănător unei nave spațiale extraterestre a plutit pe cerul nopții în Italia pentru o scurtă perioadă de timp săptămâna trecută. Deși a trecut neobservat de unii oameni, un fotograf italian a reușit să surprindă un cadru uimitor în timp ce lumina scânteia deasupra orașului Possagno pe 27 martie.
OZN roşu gigantic, apărut deasupra Italiei
Un misterios disc gol de lumină roșie a apărut în cursul serii luni, 27 martie, de pe cerul din centrul Italiei timp de câteva milisecunde, făcându-i pe oameni să se întrebe dacă este vorba de un OZN.
Din cauza duratei scurte a fenomenului, nu mulți au apucat să vadă această priveliște rară. Fotograful de cadre naturale Valter Binotto a reușit, însă, să surprindă într-o imagine haloul luminos numit ELVE pe cerul de deasupra orașului nordic Possagno.
„Fotografia arată un Elve’s (emisie de lumină și perturbații de frecvență foarte joasă datorate unor surse de impulsuri electromagnetice). Este o specie rară de Sprite descoperită în 1990 de camerele de la bordul navetei spațiale și se formează deasupra furtunilor cu fulgere foarte puternice”, a explicat fotograful într-o postare pe Instagram.
A fost declanșat de un fulger puternic
Potrivit lui Binotto, fulgerul care a declanșat ELVE a fost localizat de fapt la 285 de kilometri distanță de el, în municipalitatea Polverigi. Acesta a spus că fulgerul a fost atât de puternic încât a generat un puls electromagnetic intens. Iluminarea roșie a fost vizibilă doar pentru o milisecundă și a transportat un curent de zece ori mai mare în comparație cu un fulger normal.
De asemenea, a precizat că discul de lumină fost localizat la aproape 90-100 de kilometri deasupra solului, având în același timp un diametru de aproape 360 de kilometri deasupra regiunii centrale a Italiei și a unei părți din Marea Adriatică.
Aceste tipuri de fenomene reprezintă, de fapt, niște perturbări care apar în stratosferă și mezosferă în urma electrificării intense a atmosferei din timpul unei furtuni (SPRITE). Cercurile roșii apar în momentul în care pulsuri electromagnetice (EMP) emise de fulgere lovesc ionosfera Pământului – partea ionizată a atmosferei superioare care se înalță de la 80 la 644 de kilometri deasupra solului.
Citește și: Sunetul ciudat care se aude noaptea în România. Localnicii s-au speriat: „E urletul Pământului”