Ouă umplute, reţeta veche. Ingredientul secret care schimbă tot gustul, aşa le făceau bunicile noastre

de: Bișinicu Andreea
16 12. 2022

Pentru masa festivă de Crăciun, gospodinele din România pregătesc cele mai alese bucate tradiționale. Sarmalele, salata de boeuf, friptura de porc, piftia și cozonacul, toate sunt nelipsite de sărbători. Când vine vorba de pregătirea ouălor umplute, iată ingredientul secret care dă un plus de savoare rețetei.

Secretul pentru cele mai gustoase ouă umplute

Pentru că ouăle umplute sunt nelipsite de pe masa de Crăciun, gospodinele au găsit o rețetă genială care te va ajuta să obții cel mai bun preparat, în mai puțin de jumătate de oră.

Secretul pentru cea mai bună compoziție este să adaugi smântână bogată în grăsmi. Aceasta va da un gust aparte și o consistență cremoasă ouălor tale umplute.

Așadar, pentru a găti ouă umplute ai nevoie doar de câteva ingrediente, pe care le găsești, cu siguranță, la tine în cămară sau debara.

  • 10 ouă,
  • sare,
  • 3 linguri muștar,
  • ulei,
  • 50 g pate,
  • 2 linguri smântână,
  • pătrunjel verde pentru decor.

Citește și Ce condimente se pun în cârnaţii de casă. Aşa se făceau pe vremuri

Cea mai simplă rețetă de ouă umplute

Acum că ai găsit toate ingredientele, te poți apuca de rețeta propriu-zisă. Vei pune 8 ouă la fiert, la foc mediu. După ce apa va începe să fiarbă, o vei lăsa încă 10 minute, pentru ca oul să fie fiert tare.

Deîndată ce ouăle au fiert bine de tot, iei cratița de pe foc și pui ouăle sub jet de apă, ca să se răcească. Apoi, urmează partea cea mai delicată, cea în care le vei curăța cu grijă de coajă.

Vei tăia oul în două și vei separa albușul de gălbenuș. Într-un bol, vei pregăti maioneza din două gălbenusuri și puțin ulei.

La final, nu uita să adaugi 2 linguri de smântână grasă. Datorită acestui truc, compoziția va avea un gust mult mai bun. Gălbenușurile se pisează cu furculița, apoi vei adauga pateul, sare (după gust) și 2 linguri de maioneză.

În umplutura ouălor umplute poți adăuga și piper, cimbru, codițe de ceapă verde, castraveți murați sau gogoșari în oțet, tăiați cubulețe.

Amesteci ingredientele până ce vei obține o pastă omogenă, pe care o vei folosi să umpli ouăle. La final, le poți orna cu pătrunjel verde sau bucățele de castravete murat.

Apoi, ouăle umplute se pun la frigider pentru cel puțin 2 ore înainte de a fi servite, suficient timp cât umplutură să se întărească, iar ouăle să capete o consistență potrivită.

Citește și Condimente pentru șunca afumată. Ce mix de mirodenii trebuie să folosești ca să iasă delicioasă