Orhideea înflorește tot anul și are flori luxuriante. Grădinarii recomandă acest truc

de: Sabina Anastasia
22 08. 2023

Orhideea este una dintre plantele de interior ce pot să înflorească pe parcursul întregului an. Florile sale sunt pur și simplu spectaculoase. Pentru a obține un astfel de efect, este necesar să-i acorzi atenție, mai ales la capitolul îngrășământ. Cu ce amestec să uzi floarea o dată la trei săptămâni.

În ce loc din casa ta să așezi orhideea

Dacă îți plac grădinăritul și florile, mai mult ca sigur ai cel puțin o orhidee în locuința ta. Acest tip de flori sunt ușor de cultivat și de îngrijit, atât timp cât le asiguri condițiile ideale de mediu. Există sute de specii de orhidee dintre care poți alege, toate cu tulpini înalte, frunze mari și flori spectaculoase.

În cazul tuturor, se aplică o regulă de aer: trebuie plantate într-un ghiveci încăpător. Când cumperi orhideea, probabil este înflorită și sănătoasă. Doar că de cele mai multe ori, nu este împachetată corect pentru a avea parte de spațiul necesar pentru creșterea rădăcinilor pe termen lung.

Astfel, este important să muți orhideea într-un ghiveci încăpător și care să prezinte opțiuni de drenaj foarte bune, în așa fel încât rădăcinile să nu putrezească. Nu muta orhideea într-un alt ghiveci dacă este în plină floare. Redu cantitatea de apă până când florile dispar încet, apoi mut-o.

Pune orhideea într-un spațiu cu multă lumină, preferabil la o fereastră orientată spre sud sau est. Ud-o periodic, de fiecare dată când solul este uscat. Nu uita, de asemenea, de îngrășământ. Orhideea are mare nevoie de nutrienți când este în plin proces de dezvoltare.

Ce ajută orhideea să înflorească tot anul

Playtech Știri îți va explica ce așa-zis truc îți va ajuta orhideea să înflorească pe tot parcursul anului. Secretul se rezumă la un supliment organic, pe care trebuie să-l prepari chiar tu. Acesta îți va ajuta planta să se dezvolte, să înflorească și să supraviețuiască în toate cele 12 luni ale anului.

Vei avea nevoie de patru căței de usturoi pentru prepararea suplimentului. Deși este des folosit în arta culinară, usturoiul are efecte uimitoare și benefice totodată în cazul plantelor, în special în cazul celor de interior. Leguma are o cantitate mare de antioxidanți, acizi organici și uleiuri esențiale.

Toate elementele amintite hrănesc solul în care crește orhideea, contribuie și stimulează înflorirea sa și, de asemenea, întăresc sistemul imunitar al plantei. Da, și florile au un sistem imunitar care, dacă este slăbit, conduce la vestejirea și moartea lor.

Curăță patru căței de usturoi, pune-i într-un PET de 1,5 litri pe care ulterior umple-l cu apă. Lasă usturoiul la înmuiat 24 de ore, apoi strecoară amestecul. Apa de usturoi toarn-o pe solul orhideei tale o dată la trei săptămâni. O vei proteja de paraziți și boli și va înflori frumos tot anul.