Organul misterios din centrul capului tuturor oamenilor. Ce cred cercetătorii că este, de fapt

Organul misterios din centrul capului tuturor oamenilor. Ce cred cercetătorii că este, de fapt
Organul misterios din centrul capului tuturor oamenilor. glande salivare

Cercetătorii medicali au făcut o descoperire anatomică surprinzătoare. Aceștia au descoperit ceea ce pare a fi un set misterios de glande salivare ascunse în interiorul capului uman. Specialiștii spun că acestea, cumva, au fost ratate de oamenii de știință de secole, până acum.

Organul misterios din centrul capului nostru

Această ”entitate necunoscută” a fost identificată accidental de către medicii din Olanda, care examinau pacienții cu cancer de prostată cu un tip avansat de scanare numit PSMA PET / CT. Atunci când este asociat cu injecții de glucoză radioactivă, acest instrument de diagnostic evidențiază tumorile din organism. În acest caz, cu toate acestea, a arătat cu totul altceva, cuibărit în partea din spate a nazofaringelui și destul de mult ascuns. Structura glandelor tubariale, indicată de săgeți albastre, alături de alte glande salivare majore în portocaliu.

Ce cred cercetătorii că sunt, de fapt, aceste glande salivare

Aceste glande sunt cele care produc saliva esențială pentru funcționarea sistemului nostru digestiv, cu cea mai mare parte a fluidului produs de cele trei glande salivare majore, cunoscute sub numele de glandele parotide, submandibulare și sublinguale.

„Oamenii au trei seturi de glande salivare mari, dar nu acolo. Din câte știam, singurele glande salivare sau mucoase din nazofaringe sunt microscopic mici. Până la 1.000 sunt răspândite uniform în întreaga mucoasă. Deci, imaginați-vă surpriza noastră când le-am găsit. „, explică oncologul în radiații Wouter Vogel de la Institutul Olandez pentru Cancer.

Există, de asemenea, aproximativ 1.000 de glande salivare minore, situate în cavitatea bucală și în tractul aerodigestiv, dar acestea sunt în general prea mici pentru a fi văzute fără microscop. Noua descoperire făcută de echipa lui Vogel este mult mai mare, arătând ceea ce pare a fi o pereche de glande trecute cu vederea anterior – aparent al patrulea set de glande salivare majore, situate în spatele nasului și deasupra palatului, aproape de centrul capului uman.

”Cele două zone noi care s-au aprins s-au dovedit a avea alte caracteristici ale glandelor salivare. Le numim glande tubariale. Aici mă refer la locația lor anatomică. Deasupra torusului tubarius.”, spune primul autor al studiului, chirurgul oral Matthijs Valstar de la Universitatea din Amsterdam.

Concluzii și date preliminare asupra acestor glande salivare

S-a văzut că aceste glande tubariale există în scanările PSMA PET / CT ale tuturor celor 100 de pacienți examinați în studiu. Investigațiile fizice ale a două cadavre au arătat, de asemenea, misterioasa structură bilaterală. Astfel s-au dezvăluit deschiderile canalelor de drenaj vizibile macroscopic. spre peretele nazofaringian.

Cercetătorii sugerează că structurile se găsesc într-o locație anatomică slab accesibilă sub baza craniului. Asta le face greu de remarcat endoscopic. Este posibil ca deschiderile de conducte să fi putut fi observate, spun ei. Dar nu ar fi putut fi observate pentru ceea ce sunt, fiind parte a unui sistem de glande mai mare.

Organul misterios din centrul capului tuturor oamenilor. Ce cred cercetătorii că este, de fapt
Organul misterios din centrul capului, glande salivare

Datele preliminare au fost bazate pe o analiză retrospectivă a 723 de pacienți care au fost supuși tratamentului cu radiații. Aceste date par să susțină concluzia că radiația livrată în regiunea glandelor tubariilor are ca rezultat complicații mai mari pentru pacienți ulterior. Și anume un rezultat care nu numai că ar putea beneficia de oncologia viitoare,. D asemenea, întărește cazul în care aceste structuri misterioase, trecute cu vederea, sunt într-adevăr glande salivare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI