Orele la care trebuie să mănânci ca să slăbești ușor. Adio, diete drastice

Orele la care trebuie să mănânci ca să slăbești ușor. Adio, diete drastice
Află în ce momente din zi trebui să mănânci dacă vrei să slăbești

Dorința de a pierde în greutate este mare la anumite persoane. Dar, nu este important doar să știi ce să mănânci, ci și la ce ore să mănânci. Este important să știm care sunt cele mai bune momente din zi pentru a lua micul dejun. Același lucru este valabil și pentru prânz și cină. La fel de important este să știm și ce relație este între orele la care mâncăm și calorii.

În ce momente din zi trebui să mănânci dacă vrei să slăbești

Primăvara a devenit una dintre perioadele din an în care tot mai multe persoane încep o dietă. Nevoia de a slăbi și de a da jos kilogramele acumulate în lunile de iarnă pare să fie o prioritate pentru mulți.

Unii caută calea rapidă, recurgând la planuri expres, contestate de experți pentru restricțiile drastice. Dar, marea majoritate găsește soluția în formula cea mai aplaudată. Și anume exerciții fizice regulate și o alimentație sănătoasă și echilibrată.

Desigur, după cum arată studiile, nu este important să controlați doar ceea ce mâncați, ci și când mâncați. Adică, orele din zi în care mâncați sunt decisive pentru a slăbi.

Relația dintre ore și calorii pentru a pierde în greutate

După cum spun experții, a avea ore de masă stabile și reglementate este de mult timp una dintre cheile pentru a menține o dietă sănătoasă și pentru a evita probleme precum excesul de greutate.

Specialiștii spun că orele la care mâncăm influențează atunci când vine vorba de a pierde sau a lua în greutate. Acest lucru este confirmat de unele cercetări, cum ar fi cea publicată în „National Library of Medicine”.

Studiul încearcă să facă lumină în fața îndoielii privind cele mai bune momente pentru a mânca.

Să avem la micul dejun cel mai mare număr de calorii

Sub titlul „Aportul ridicat de calorii la micul dejun față de cină influențează diferit pierderea în greutate”, acest studiu analizează modul în care aportul caloric influențează organismul în funcție de momentul din zi și de faptul că acestea sunt consumate.

După 12 săptămâni de studiu, experții au confirmat faptul că organismul folosește caloriile în mod diferit pe parcursul zilei, făcând acest lucru mai eficient dimineața.

Din acest motiv, dacă obiectivul nostru este să slăbim, trebuie să avem grijă nu doar la ce mâncăm, ci și la ce oră o facem, astfel încât micul dejun să concentreze cel mai mare număr de calorii, și să scadă pe parcursul zilei, până la cină, care trebuie să fie cât mai ușoară.

Se recomandă să mâncăm cinci mese

În mod logic, a începe cu un mic dejun insuficient ne va face să ne simțim fără energie și flămânzi după câteva ore, fiind nevoiți să recurgem la temuta gustare.

Lucru care se poate întâmpla și între prânz și cină. Din acest motiv, se recomandă să mâncăm cinci mese, având o gustare sănătoasă între mese, pentru a nu ajunge cu un apetit vorace. După cum asigură studiul, orele de masă sunt importante.

Acest lucru se datorează ritmului circadian, care reglează schimbările fizice și mentale care au loc pe parcursul zilei, responsabil de faptul că în timpul zilei, odată cu expunerea la lumină, suntem mai activi, iar noaptea suntem somnoroși. Prin urmare, acesta reglează și digestia și metabolismul în funcție de orele zilei.

La ce ore ar trebui să măncăm pentru a pierde în greutate?

Potrivit cercetărilor, cel mai bun moment pentru a lua micul dejun este în jurul orei 7 dimineața. Unii chiar îndrăznesc să asigure că ora 7:11 este ora exactă.

Așa cum am menționat, este recomandat să iei un mic dejun cu energie care să includă carbohidrați, proteine, produse lactate și câteva fructe.

Așa cum se procedează în unele țări europene, cea mai bună oră pentru prânz este între 12:30 și 13:00. În acest caz, se recomandă să se consume mai puține calorii decât la micul dejun.

Mai avem ore în care avem nevoie de energie. Așa că trebuie să optăm pentru mâncăruri echilibrate, care să includă fructe și legume, proteine și carbohidrați.

Ora cinei este unul dintre momentele care generează cele mai multe dezbateri. Multora le este greu să se adapteze la un astfel de regim. Dar, spun experții, ideal este să luăm cina între 18:30 și 19:00.

O practică neobișnuită pentru unii, deși de ceva vreme a început să câștige popularitate. În acest fel, organismul nostru va digera înainte de a dormi, așa cum subliniază profesioniștii.

Aceștia mai recomandă să luăm cina cu cel puțin trei ore înainte de a merge la culcare. Cina trebuie să fie ușoară, pentru a favoriza digestia și a evita acumularea de calorii care nu vor fi arse în timpul nopții.

Concluzie

Deși uneori poate fi greu să te conformezi unui astfel de program, în cele din urmă este vorba de sănătatea fiecăruia dintre noi. Un regim alimentar sănătos și respectarea unor ore ar trebui să fie o rutină pentru noi toți.

Dar cum stresul, munca, problemele, ne acaparează rutina zilnică, uneori poate fi extrem de greu. Dar nu imposibil! Așa că, încercați să țineți pasul cu orele de masă, și nu veți mai avea nevoie de tot felul de diete draconice pentru a slăbi.