Orele la care creierul funcţionează cel mai bine. Atunci te concentrezi, de fapt
Ești student sau îți place să evoluezi în domeniul profesional în care activezi? Indiferent de caz, mai devreme sau mai târziu va trebui să înveți lucruri noi. Prof. dr. Vlad Ciurea a explicat în ce intervale orare funcționează creierul uman cel mai eficient. Când te poți concentra cel mai bine, de fapt.
Care sunt cele mai productive ore?
Dacă ești student, învățatul face parte din viața ta de zi cu zi. Ai nevoie de multă răbdare și practică pentru a-ți organiza timpul în așa fel încât să știi când dai cel mai mult randament în ceea ce privește studiul. Pentru unii, orele dimineții pot constitui cel mai bun interval orar pentru studiu.
Angajații ce sunt implicați la locul de muncă și cu adevărat pasionați de activitatea profesională pe care o desfășoară trebuie, de asemenea, să învețe constant pentru a evolua. Unii preferă să facă acest lucru în particular, seara sau noaptea, dacă dispun de mai mult timp liber, pentru a se putea concentra.
În ce intervale orare ne putem concentra cel mai bine
Specialiștii în domeniul sănătății au explicat că ceasul nostru biologic ne poate ajuta să decidem ce intervale orare sunt cele mai potrivite pentru studiu. Unul dintre cei mai reputați medici neurochirurgi din România, prof. dr. Vlad Ciurea, a explicat la ce ore ne puteam concentra cel mai bine.
Pentru a da randament maxim, este bine să ducem sarcinile importante la capăt în intervalele orare 10-12 și 16-18, potrivit medicului Vlad Ciurea. Specialistul a explicat că în perioadele amintite, activitatea cerebrală este una intensă, iar oamenii se pot concentra mai bine asupra responsabilităților.
Explicațiile medicului neurochirurg Vlad Ciurea
„Mă gândesc ce am eu de făcut și să mă contraactivez pentru elementele esențiale cu cele două perioade de activitate cerebrală, între 10-12 și 16-18 şi atunci mă concentrez pe acestea.
Aici, între aceste ore, funcționăm cel mai bine – este dovedit științific. Fără biciuire, fără multitudini de cafele, merge creierul perfect”, a spus prof. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.
Ce trebuie să faci între orele 12 și 16
Te-ar putea interesa și: Condimentul care face minuni pentru creier. Îl ajută să se repare singur. Ai știut de el?
Mai mult decât atât, medicul neurochirurg a recomandat ca, între cele două intervale orare, la prânz, să se mănânce alimente foarte ușoare, astfel încât creierul să se poată concentra la responsabilitățile pe care trebuie să le îndeplinească în continuare. Nu același va fi rezultatul dacă se va consuma o masă copioasă.