Orele în care ai voie să mănânci dulce. Nu te vei îngrășa, explicația unui nutriționist

de: Bișinicu Andreea
04 11. 2022

Dulciurile reprezintă plăcerea vinovată a tuturor domnițelor care încearcă să scape de acele kilograme în plus care le incomodează. Un specialist în nutriție îți oferă soluția ideală prin care tu să te poți bucura de o gustare dulce, fără să ai grija cântarului. La ce oră este indicat să consumi zahăr.

Poți mânca dulciuri până în prânz și nu ve pune kilograme în plus

Persoanele care țin dietă și se chinuie să slăbească ar putea consuma o mică prăjitură, fără să se gândească la cântar, atâta timp cât mănâncă dulciuri și alimente bogate în grăsimi în prima jumătate a zilei, spun specialiștii.

Invitat, recent, la Realitatea Plus, nutriționistul Florin Bălănică a explicat, în detaliu, cum domnișoarele preocupate de ce greutate arată acul cântarului vor putea mânca liniștite câteva bomboane sau o felie de tort până în orele prânzului, fără să se teamă că se vor îngrășa.

Mai exact, perioada ideală să consumăm dulciuri este în intervalul  7 – 10 dimineața, când metabolismul este în creștere.

Citește și Alimentele pe care să nu le mai mănânci după 44 de ani. Este interzis, ce a anunțat medicul Vlad Ciurea

„Dacă ne raportăm la funcționalitatea metabolismului, ora de dimineață este foarte potrivită pentru o porție mică de dulciuri. Întotdeauna trebuie să știm că dacă vrem să consumăm alimente bogate în calorii, cum ar fi prăjiturile sau alimentele grase, le consumăm în prima

parte a zilei, când metabolismul este în creștere, nu în partea a doua a zilei, când metabolismul este în descreștere, adică fix invers de cum face marea majoritate a oamenilor,

așa că undeva în intervalul 7-10 dimineața putem să consumăm și o prăjitură, putem să consumăm și ceva tablete de ciocolată, și o clătită.

Prețul plătit va fi mult mai mic dacă aceleași lucru se va întâmpla după ora 20:00.”, a declarat nutriționistul Florin Bălănică la Realitatea Plus.

Ce aliemnte nu trebuie să consumăm în Postul Crăciunului

Expertul în nutriție Mihaela Bilic subliniază importanța adoptării unui stil de viață sănătos și a unui regim alimentar bogat în nutrienți și slab în calorii, mai ales acum, în pragul Postului Crăciunului.

„Consumul de produse ultraprocesate, de proastă calitate: ca să fie benefic pentru sănătate, în post trebuie consumate alimente cât mai simplu preparate, cât mai puțin procesate.

Evitați prăjelile, produsele de patiserie, tot ce este ambalat, bogat în soia și grăsimi vegetale; încercați să gătiți mâncăruri simple, din ingrediente proaspete (ciorbe, ghiveci de legume)

Excesul de dulciuri: postul religios nu interzice zahărul, deși este principalul vinovat pentru creșterea stresului oxidativ din organism. Există o mulțime de dulciuri de post care nu hrănesc celulele, ci mai degrabă le „ruginesc”.

Excesul de sare și de grăsime prezent în alimentele procesate, care solicită metabolismul și mecanismele de detoxifiere. Atenție, în postul religios strict se limitează inclusiv consumul de grăsime, zilele cu dezlegare la ulei și vin sunt la fel de rare ca și zilele cu dezlegare la pește.”, susține nutriționistul.