Orban, atac dur la USR-PLUS. Ce detalii șocante a observat la ei: ”Parcă nici nu s-au născut aici”

Orban, atac dur la USR-PLUS. Ce detalii șocante a observat la ei: ”Parcă nici nu s-au născut aici”
Ludovic Orban atac la adresa USR PLUS

D e la zi la zi înțepăturile din interiorul coaliției de guvernământ sunt tot mai vizibile. Disensiunile dintre PNL și USR PLUS sunt din ce în ce mai accentuate. Recentele comentarii făcute de Ludovic Orban la adresa USR PLUS sunt o nouă dovadă a neînțelegerilor dintre cele două formațiuni politice.

Disensiunile dintre PNL și USR PLUS tot mai vizibile

Aduși ca parteneri de guvernare de PNL, USR PLUS se pare că pierde teren în fața acestora. În ultima vreme contrele dintre cele două formațiuni politice, pe fondul unor acțiuni ale USR PLUS, cel puțin ciudate, fac ca tensiunile să crească în intensitate.

Deși, recent, Ludovic Orban declara că lupta politică internă dintre cele două părți care alcătuiesc coaliția, nu va întârziare reformele, lucrurile stau cu totul altfel.

Reprezentanții USR PLUS, prin acțiunile lor din ultima vreme, de exemplu Clotilde Armand, nu au făcut altceva decât să adâncească disensiunile dintre cele două formațiuni politice.

Deși, aparent, au stat alături de PNL la recenta moțiune de cenzură din Parlamentul României, surse politice spun că lucrurile merg pe un drum greu și asta se vede.

Ludovic Orban atac la adresa USR PLUS

Artizanul alianței dintre PNL și USR PLUS se pare că și-a schimbat optica în ceea ce-i privește pe partenerii de guvernământ. În timpul alegerilor din cadrul organizaţiei judeţene PNL Bacău, Ludovic Orban a făcut câteva afirmații dure la adresa formațiunii de dreapta, declarând:

„Avem nişte parteneri de guvernare care de multe ori parcă nu s-au născut aici. Nu i-am văzut la Ziua Drapelului Naţional. Nu i-am văzut la momente esenţiale în celebrarea a tot ceea ce este simbol la naţiunii române ca să nu spun că i-am văzut jurând pe Biblie şi nu i-am văzut făcând crucea. Noi suntem altfel.

Noi suntem un partid care este născut din fibra poporului român. Partid care ţine de cont de toată matricea componentă a personalităţii României. Noi trebuie să fim partidul care are forţa şi capacitatea de a apăra fiecare român indiferent unde este el, că este în România sau trăieşte în orice ţară din Europa sau din lume”, a transmis Ludovic Orban în timpul întâlnirii de la Bacău.

Nici premierul Florin Cîțu nu mai are o viziune pozitivă asupra partenerilor săi de guvernare, În aprilie, după demiterea ministrului USR PLUS de la Sănătate, liderii formațiunii îi cereau demisia.

Deși justificat gestul premierului, cei din PNL nu se așteptau la o astfel de reacție. Ulterior, printr-un discurs surprinzător, Florin Cîțu dădea o dovadă de putere din partea PNL în raport cu cei din USR PLUS.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI