‘Orașul Trandafirilor’ din România, plin de gunoaie și șobolani. Locuitorii sunt îngroziți

‘Orașul Trandafirilor’ din România, plin de gunoaie și șobolani. Locuitorii sunt îngroziți
‘Orasul Trandafirilor’ din Romania, plin de gunoaie si sobolani. Locuitorii sunt ingroziti

Orașul Trandafirilor a devenit de nerecunoscut. Oamenii se plâng de situația îngrozitoare a orașului.

‘Orașul Trandafirilor’ din România, plin de gunoaie și șobolani.

Târgul Mureș trece printr-o situație de urgență sanitară din cauza gunoaielor neredicate și a șobolanilor. Consiliul Local al municipiului Târgu Mureș a aprobat vineri un proiect de hotărâre privind ”asigurarea corespunzătoare a serviciului de salubrizare în condiții de continuitate și siguranță pentru protecția sănătății populației.”

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soos Zoltan, a explicat că există o situație de urgență sanitară, motiv pentru care nu se poate aștepta soluționarea în instanță privind colectarea deșeurilor.

El a mai spus că Primăria va demara o procedură de negociere fără publicare prealabilă a unui anunț de participare, urmând să se încheie un contract de prestări servicii în regim de urgență pentru 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire până se rezolvă contestațiile CNSC și se semnează contractul cu operatorul desemnat prin procedură.

Momentan, orașul nu are niciun contract cu o firmă care să colecteze deșeurile stradale, iar autoritățile apelează la comenzi către operatori pentru a aduna gunoaiele.

”În momentul de față Primăria Târgu Mureș nu are contracte, este o perioadă de trecere, sunt comenzi de fapt, contractul dura, obligativitatea firmei era de 90 de zile să presteze serviciul și după cum știți s-a votat în Consiliu caietul de sarcini atât pentru procedurile de 180 de zile, cât și procedura de doi ani de zile.

Procedura de 180 de zile s-a finalizat în ceea ce privește menajerul, însă operatorul actual a contestat atât pornirea procedurii, cât și rezultatul procedurii”, a explicat Soós Zoltán.

Sute de locații din Târgu Mureș pun în pericol sănătatea locuitorilor

Edilul a mai spus că există 789 de locații care pun în pericol sănătatea locuitorilor din cauza apariției șobolanilor și a gunoaielor rămase în putrefacție pe străzi.

”Deși de două săptămâni se trimit comenzi către operatorul actual să ridice gunoiul clandestin, nu s-a conformat, a cerut modificarea prețului și multe altele care nu sunt legale, evident.

Ieri s-a stabilit, s-a făcut o verificare pe raza municipiului Târgu Mureș având în vedere multiplele observații din partea populației, s-au identificat peste 100 de locații cu deșeuri care prezintă deja pericol la adresa sănătății populației”, a afirmat primarul municipiului Târgu Mureș.

”Sunt sute de procese verbal care constată problemele din Târgu Mureș, în afară de gunoi rezultă să zicem și alte efecte secundare, prezența șobolanilor semnalată de populație și așa mai departe. Noi trebuie ca în câteva zile să curățăm orașul”, a mai spus primarul. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI