Oraşul italian superb care îţi oferă zeci de mii de euro pentru a te muta în el. Condiţia? Trebuie să ai o anumită vârstă

de: Ștefan R. Apostol
02 11. 2023

Nu ar fi pentru prima dată când auzim de astfel de oferte venite din Italia, dar ceea ce diferențiază oraşul italian superb care îţi oferă zeci de mii de euro pentru a te muta în el, este condiţia impusă de autorități, și anume că trebuie să ai o anumită vârstă. Citește mai departe și află care este acest oraș și care este vârsta pe care ar trebui să o ai.

Calabria, oraşul italian superb care îţi oferă zeci de mii de euro pentru a te muta în el

Cu toții am visat să ne facem bagajele și să plecăm să trăim la Dolce Vita la soare. Dar imaginați-vă că ați fi plătiți să vă mutați în Italia și să vă petreceți zilele la soare, în supebul oraș Calabria.

Află și: Locurile pitoreşti din Europa în care eşti plătit să te muţi. Condiţia pusă de autorităţi, trebuie să ai curaj

Este o ofertă tentantă, iar majoritatea oamenilor nu ar avea nevoie de prea multă convingere pentru a scăpa de vremea mizerabilă în schimbul unor temperaturi ridicate, ca să nu mai vorbim de mâncarea de aici.

Calabria, oraşul italian superb

Dar există o capcană, trebuie să aveți o anumită vârstă pentru a fi eligibil pentru schema de venit de rezidență activă.

Care este vârsta pe care ar trebui să o ai pentru a locui în Calabria

Dacă aveți sub 40 de ani, puteți primi o sumă importantă de bani dacă faceți pasul cel mare și vă mutați în Calabria. Regiunea este cunoscută ca fiind ”degetul de la piciorul” Italiei, deoarece se află la capătul ascuțit al peninsulei în formă de cizmă.

Calabria este plină de plaje de carte poștală și de munți care îți taie răsuflarea la care să te relaxezi, cu toată frumusețea Coastei Amalfi, dar fără haos. Iar regiunea face apel la oameni să se mute acolo, și a oferit un stimulent de aproape 30.000 de euro.

Află despre: Țara din Europa în care românii cumpără cele mai multe apartamente. Nu stau deloc pe gânduri

Dar, pe lângă faptul că trebuie să vă bucurați de cultură, va trebui, de asemenea, să vă respectați partea de înțelegere pentru a trăi acolo. În primul rând, trebuie să fiți dispus să faceți pasul în doar 90 de zile, așa că s-ar putea să trebuiască să renunțați la ideea de a pleca.

Pe lângă faptul că trebuie să aveți sub 40 de ani, trebuie să aveți și un pic de creier de afaceri, deoarece oficialii doresc ca oamenii să insufle o nouă viață în comunitățile mici din Calabria și să dea economiei locale un impuls atât de necesar.

Îți deschizi o afacere, fie te angajezi, ca să locuiești aici

Așadar, va trebui fie să înființați o nouă afacere de care să beneficieze rezidenții, fie să găsiți unul dintre locurile de muncă care trebuie ocupate. Există o mulțime de posturi disponibile în restaurante, pensiuni, hoteluri și magazine. Iar cei care fac pasul pot fi plătiți în rate lunare de până la 1.200 de euro pe o perioadă de trei ani.

Plajele și apa, un loc parcă scos din Rai

Alții pot primi banii sub forma unei sume forfetare unice pentru a-i ajuta să finanțeze începerea unei noi afaceri. Solicitanții selectați vor locui în satele cu cel mult 2.000 de locuitori. Consilierul Gianluca Gallo a pus la cale această idee pentru a opri declinul acestor mici comune, care reprezintă adevărata identitate a teritoriului.

„Nu este vorba de o problemă de sănătate Vrem să facem ca cererea de locuri de muncă să se întâlnească cu oferta, de aceea am cerut satelor să ne spună ce tip de profesioniști le lipsesc pentru a atrage lucrători specifici.

Am avut un interes uriaș din partea satelor și sperăm că, dacă această primă schemă va funcționa, vor urma și altele în anii următori.”, spune consilierul Gianluca Gallo.

Vezi și: Primeşti peste 50.000 de euro dacă te muţi în acest paradis. Oferta e valabilă şi pentru români, ce trebuie să faci

Aproximativ 710.000 de euro au fost puși deoparte pentru schema de venit de rezidență activă, pe care candidații de succes pot pune mâna.

Așa că, dacă te gândești să te muți într-un loc unde soarele și căldura este aproape permanent, Calabria poate fi locul ideal, dar numai dacă îndeplinești condițiile impuse de autoritățile de aici.