Orașul inedit de lângă București care este plin de istorie. Ce poți vizita în weekend
La câțiva kilometri de București există un oraș care surprinde prin istoria sa. Indiferent de anotimp, numeroase atracții turistice încântă ochiul vizitatorului iubitor de frumos. Înconjurat de multă verdeață, nu este de mirare de ce mirii aleg să-și unească destinele aici. În plus, este locul ideal pentru poze de vis. Iată ce poți vizita în weekend.
Orașul de lângă București pe care merită să-l vizitezi. Este inedit
România are un loc superb aproape de București, unde poți avea parte de experiențe de neuitat și de priveliști ce-ți taie respirația. Orașul se află la nici o oră distanță de aglomerația citadină, așa că merită să-l vizitezi pentru a-ți încărca bateriile.
Destinația la care facem referire în acest articol este Buftea. Localitatea a primit statutul de oraș în anul 1968, iar de atunci a continuat să se dezvolte considerabil, fiind opțiunea perfectă dacă preferi să trăiești aproape de natură.
Ce poți să faci în Buftea
Domeniul Știrbei este renumit pentru festivalurile de muzică sau concerte. Este locul în care te poți relaxa alături de prieteni sau familie, fiind la doar 30 de kilometri de București.
Una dintre marile atracții turistice din Buftea este Palatul Știrbey, căutat atât de români, cât și de străini. Clădirea a fost construită de domnitorul Țării Românești, Barbu Dimitrie Știrbey, în anul 1850, dar a fost finalizată de către fiul lui. Palatul a fost gândit și realizat în stil arhitectonic, locul de refugiu pentru Regina Maria și familia sa.
O sumedenie de atracții turistice
Pe lângă clădirea grandioasă, Buftea are Capela Știrbey, serele domnești, Turnul de apă, construit de arhitectul Anghel Saligny, pădurea, Lacul Buftea și Palatul Mic. Turiștii care ajung la Domeniul Stirbey se pot relaxa la un picnic sau pot citi în liniște, pe iarbă verde. De asemenea, zona este ideală pentru o plimbare cu rolele.
Palatul Știrbey din Buftea a fost realizat după planurile arhitectului Joseph Hartl, lucrările fiind supervizate de Michel Sanjouand, care construise și Palatul Știrbei de pe Calea Victoriei din Capitală. În anul 2007, clădirea a fost vândută cu nouă milioane de euro, aici amenajându-se un restaurant de cinci stele și spații de cazare în regim exclusivist.
Vizitează și castelul de apă aflat în partea de nord-est a parcului. Acesta datează din anii 1920, fiind construit după proiectele arhitectului Anghel Saligny pentru înmagazinarea apei necesare domeniului familiei Știrbey. Lacul artificial din parc adăpostește numeroase păsări (rațe, gâște și câteva lebede).