Orașul din România vizitat de milenialii din lume, an de an. Ce vin să facă la noi în țară

de: Ana Chivu
10 11. 2021

Ce oraș din România se află în topul listei pentru milenialii din lume? Aceștia îl aleg an de an. Ce vin să facă pe meleagurile noastre?

Orașul din România vizitat de mileniali: ce fac ei aici?

Străinii și-au întors privirea spre Europa în special în perioada pandemică. Mulți dintre ei au fost surprinși de frumusețile găsite în România. Un număr mare de mileniali (oameni născuți între perioada dintre 1981 – 1996) au decis astfel că un oraș de la noi trebuie să se afle în topul celor mai bune destinații din lume pentru această categorie.

Concret, este vorba despre Cluj-Napoca. Acesta se află pe locul 18 din 30 cele mai bune destinații. Desigur că Untold sau Neversea atrag anual zeci de mii de turiști străini, dar și obiectivele turistice de la noi intră în lista de vizite ale celor care tranzitează meleagurile noastre.

Mulți dintre ei vor să facă tururi în natură sau să meargă la castelul Bran, castelul Peleș ori Cetatea Sighișoarei sau Transfăgărășan.

„Ne-am zbătut pentru întreaga industrie”

Perioada pandemiei a însemnat o pauză și pentru marele festival ce și-a anunțat fanii că ediția în cauză cu numărul VI va fi amânată. Cei mai mulți au așteptat cu sufletul la gură o nouă distracție, lucru văzut în numărul uriaș de persoane care s-au înghesuit la spectacolele de după restricții. Străinii se numără an de an printre adepții artiștilor aleși pe sprânceană de organizatorii festivalului.

„Ne-am zbătut pentru întreaga industrie, să explicăm factorilor de decizie că e important să existe măsuri compensatorii care să ajute în principal oamenii care lucrează în aceste domenii, pentru că, în spatele nostru, a celor care suntem probabil cei mai vizibili exponenți, sau cei care facem evenimentele cele mai mari, există un lanț valoric cu mii sau zeci de mii de specialiști, furnizori, prestatori de servicii care lucrau în fiecare an pentru patru, cinci, șase evenimente în România.

Explozia industriei din ultimii cinci- șase ani, le-a oferit curajul să își lanseze business-uri proprii, să dezvolte mici afaceri specializate în acest sector cultural. Acum, în pandemie, nemaiavând activitate au ajuns în situația de a-și închide afacerile.

Am încercat să explicăm autorităților că dincolo de câțiva jucători mari, care probabil aveam mai multe resurse pentru a ne susține într-o formă sau alta, există foarte mulți oameni care au intrat în blocaj total. Am auzit de foarte multe ori replica aceasta- “Domnilor, reinventați-vă”, a spus Edi Chereji, unul din organizatorii Untold și Neversea, pentru republica.ro.