03 mart. 2024 | 09:43

Orașul din România unde te poți caza la muzeu. Câți bani te costă o noapte

Social
Orașul din România unde te poți caza la muzeu. Câți bani te costă o noapte
Muzeul de artă populară „Nicolae Popa” din Târpești. foto: vatra-mcp.ro

Dacă vreți să aveți parte de o experiență de neuitat, vă puteți caza în locuri extravagante chiar și la noi în țară. Spre exemplu, există cazări în care vă puteți răsfăța cu adevărate expoziții de artă. Care este orașul din România unde te poți caza la muzeu?

Orașul din România unde te poți caza la muzeu

O noapte de cazare la muzeu poate fi un vis pentru oricine, însă în comuna Petricani, județul Neamț, există un muzeu în care puteți petrece câteva nopți de relaxare inedite.

Singurul muzeu din țară în care puteți înopta se află la 10 kilometri de Târgu Neamţ, la Târpești. În 1964, Nicolae Popa l-a înfiinţat, iar acum găzduiește mii de exponate, de la icoane şi straie populare din toate zonele țării, la colecţii grandioase de monede. Muzeul de artă populară „Nicolae Popa” este, de fapt, un muzeu privat etnografic.

Citește și: Orașul din România în care poți călători gratuit ca turist. Ai și reduceri la restaurante dacă îndeplinești două condiții

Cât costă o noapte de cazare la muzeul „Nicolae Popa” din Târpești

Turiștii care ajung acolo se pot caza într-o casă veche, de patrimoniu. Locuința datează din anul 1847 și face parte din muzeu. Casa bătrânească este compusă două camere și o tindă și a aparținut părinților lui Nicolae Popa. Prețurile pentru o singură noapte de cazare pornesc de la 260 de lei, pentru două persoane.

Faimosul costum al ciobanilor din Târpeşti care îşi impermeabilizau cămaşa fierbând-o în zer. În Târpeşti erau două mori pe râurile din sat, dar dacă rămâneau în pană de făina iarna, atunci se descurcau cu ce aveau. Zdrobeau porumbul în leasa de păpuşoi, boabele le puneau aici şi foloseau aceasta morişcă, învârteau, obţineau făina.”, mărturisea meșterul Nicolae Popa, în trecut.

Este camera matrimonială, este cea mai solicitată de public pentru că este aşa zisa camera nostalgică-romantică cu mobilier alb. Era camera mamei şi portretul mamei din 1947”, mai adăuga acesta.

După moartea lui Nicolae Popa, în 2010, la 91 de ani, cei trei urmaşi ai lui s-au stabilit acolo ca să îngrijească de muzeu şi să le explice vizitatorilor bogăţiile adunate în colecţia de peste 3.000 de obiecte de artă populară.

Și în Neamț există un hotel care e muzeu

Dacă la Piatra-Neamț vă puteți caza direct la muzeu, la Râmnicu Vâlcea puteți rezerva o cameră într-un hotel care este și muzeu de artă.

Am construit acest complex care are 4.000 de lucrări de artă ale 2.500 de artişti români. Fiecare camera prezinta două motive: 1 – un autor, cu opera lui, cu lucrările reprezentative. Şi al doilea sunt cele mai importante clădiri din regiune, ne referim la clădirile istorice.”, a declarat Nicolae Sofianu, proprietar hotel muzeu de artă.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Cum arată adidașii Balenciaga cu care Delia face furori pe internet. Costă o avere! / FOTO
Unica.ro
Vine „Mama tuturor crizelor”. Datoriile guvernelor pentru măsuri socialiste o fac de neevitat
EVZ.ro
Părinții victimelor lui Vlad Pascu, revoltați după întrebările pe care le-au primit la proces din partea Ancuței Popoviciu. Ce s-a întâmplat în sala de judecată: ”Nu mai am cuvinte”
Spynews
Interdicție în toată România. Legea e pentru toată lumea
Capital.ro
Un nou val de aer rece cuprinde România. Meteorolog: "Scad temperaturile!"
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
REGULA pentru toți românii care cumpără medicamente. Este OBLIGATORIU
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Rugăciune făcătoare de minuni către Maica Domnului, care se rostește de Izvorul Tămăduirii. Aduce vindecare persoanelor bolnave
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro