Orașul din România unde prețul apartamentelor a explodat. Crește mai rapid decât în București sau Cluj
Există un oraș în România unde prețurile la apartamente au crescut, iar acesta nu este Bucureștiul. Care este orașul din România unde prețul apartamentelor a explodat. Crește mai rapid decât în București sau Cluj.
Orașul unde prețurile la apartamente a explodat. Creșterea, mai mare decât în București sau Cluj
Prețurile apartamentelor continuă să crească ușor în marile orașe din România, în opoziție cu evoluția din orașele mici și medii.
Astfel, în luna martie, indicele Imobiliare.ro a înregistrat o creștere în opt din cele zece orașe monitorizate.
Unde s-au micșorat prețurile la apartamente
Doar în Ploiești și Sibiu prețurile la apartamente au fost mai mici ca în luna februarie.
„În același timp, la nivel național, suma medie solicitată de către vânzătorii de apartamente (noi și vechi) din România a stagnat, arătând o evoluție neunitară între orașele din țară. Astfel, în orașele mici și medii am asistat mai degrabă la scăderi de preț, în opoziție cu evoluția din marile orașe. Valoarea Indicelui Imobiliare.ro la nivel național a fost de 1.433 euro/mp util”, a declarat Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.
Cum se situează piața apartamentelor în București
În luna martie, apartamentele disponibile spre vânzare în cel mai mare oraș al țării au cunoscut o ușoară creștere de 0,5%, de la o medie de 1.500 de euro pe metru pătrat util, până la 1.507 de euro pe metru pătrat.
Apartamentele vechi s-au apreciat cu 0,3%, de la 1.516 de euro pe metru pătrat la 1.521 de euro pe metru pătrat, în timp ce media de preț a apartamentelor nou-construite a stagnat la 1.452 de euro pe metru pătrat.
Brașov, cele mai mari creșteri de prețuri la apartamente
După avansul de 0,4% din februarie, Indicele Imobiliare.ro indică, pentru Brașov, o creștere în luna martie de 1,5%, de la 1.572 la 1.596 euro pe metru pătrat util.
Apartamentele vechi s-au apreciat, în acest răstimp, cu 1,3%, de la 1.511 la 1.531 de euro pe metru pătrat util. De asemenea, locuințele nou-construite din Brașov s-au scumpit cu 4,6%, de la 1.776 la 1.857 de euro pe metru pătrat.
Prețurile la apartamente au crescut și în Cluj
Și Cluj-Napoca este caracterizat, luna trecută, de o evoluție ascendentă a prețurilor, pretențiile vânzătorilor s-au majorat, per ansamblu, cu 0,9%, ajungând la o medie de 2.396 de euro pe metru pătrat util (față de 2.375 euro pe metru pătrat la finele lui februarie).
Valoarea medie a locuințelor din blocurile vechi a ajuns la 2.370 de euro pe metru pătrat (de la 2.347 de euro pe metru pătrat, reprezentând un plus de 1%), în timp ce pe piața rezidențială nouă a avut loc un avans de 1,3% (de la 2.507 la 2.540 de euro pe metru pătrat).