Orașul din România unde oamenii sunt verificați prin metoda chineză. Ce pățesc cei care vin la primărie

Orașul din România unde oamenii sunt verificați prin metoda chineză. Ce pățesc cei care vin la primărie
Orașul din România unde oamenii sunt verificați prin metoda chineză. Ce pățesc cei care vin la primărie (foto: ebihoreanul.ro)

România se confruntă, la fel ca aproape toate țările de pe continetul european, cu pandemia COVID-19, iar medicii specialiști, fie că vorbim de cei din București, Timișoara sau celelalte orașe, încearcă să găsească metode de a minimaliza răspândirea virusului, dar și metode de  vindecare.

Orașul din România unde oamenii sunt verificați prin metoda chineză

Unul din orașele care au adoptat metoda chineză de verificare a potențialelor persoane infectate, este Oradea, unde Poliţia Locală va măsura, începând de astăzi, temperatura tuturor celor care intră în Primărie pentru a identifica eventuale simptome de coronavirus. Conform oficialilor din primărie, măsura a fost aplicată experimental încă din cursul zilei de joi, când conducerea municipalităţii a dat o dispoziţie prin care angajaţii municipalităţii sunt obligaţi să se supună testărilor în fiecare dimineaţă când își validează cartelele la intrarea la serviciu.

Ce pățesc cei care vin la primărie

Într-un interviu acordat unei publicații locale, reprezentanții primăriei au explicat ce se va întâmpla de-acum în colo cu fiecare angajat al primăriei și care au fost și celelalte decizii luate în ideea de a preveni răspândirea sau infectarea cu COVID-19.

Orașul din România unde oamenii sunt verificați prin metoda chineză. Ce pățesc cei care vin la primărie  (foto: ebihoreanul.ro)
Orașul din România unde oamenii sunt verificați prin metoda chineză. Ce pățesc cei care vin la primărie (foto: ebihoreanul.ro)

„Am achiziţionat trei termometre cu infraroşu. Începând de vineri, Poliţia Locală va măsura temperatura tuturor celor care intră în Primărie sau la Serviciul de Evidenţa Persoanelor. Persoanele care au febră vor fi îndrumate să se adreseze medicului de familie. „Indiferent că este vorba de Direcţia Economică, Direcţia Tehnică sau Serviciul de Relaţii cu Publicul, ca funcţionar al municipalităţii este dificil de lucrat de acasă pentru că toate documentele şi bazele de date sunt la Primărie. În fiecare birou există măcar un angajat la serviciu pentru a face faţă oricăror provocări. Oricum, volumul de muncă a mai scăzut. Numărul contribuabililor care intră în Primărie a scăzut cu peste 70%”, a declarat pentru BIHOREANUL purtătorul de cuvânt al Primăriei, Anca Grama.