Orașul din România unde coșurile sunt interzise. Ce se întâmplă acum în țară

Orașul din România unde coșurile sunt interzise. Ce se întâmplă acum în țară
județul Argeș scoate coșurile din magazine

Tot mai multe zone din România au un grad mare de infectări cu noul virus. În încercarea de a limita noi infectări autoritățile găsesc tot felul de modalități de siguranță pentru populație. Una din metodele găsite de autoritățile din județul Argeș a luat prin suprindere locuitorii județului.

Județul Argeș are o creștere mare a ratei de noi infectări

Ca și în alte zone din țară, și în județul Argeș rata cumulată a infectărilor cu coronavirus este în creștere. Astfel că, într-un top realizat de Grupul de Comunicare Strategică, județul Argeș se află pe locul 9. Datele arată că județul Argeș are un total de 13,288 și o rată cumulată de 4,78 la mia de locuitori.

Noile date au pus autoritățile județului în postura de a găsi noi modalități de limitare a infectărilor peste tot în județ. Prefectul județului a fost cel care, zilele trecute, a făcut anunțul referitor la noile măsuri de limitare a unor posibile noi infecții. Marea majoritate a măsurilor au legătură cu Sărbătorile de iarnă și cu afluxul de clienți în magazine.

”Se apropie sărbătorile și anticipăm o aglomerare foarte mare în supermarketuri. Împreună cu reprezentanții lor am agreat să luăm o serie de măsuri simple, dar serioase, pe care dumnealor le vor pune în practică imediat. Cred că au înțeles cu toții că trebuie să anticipăm ce se va întâmpla de sărbători și să limităm răspândirea virusului cu orice preț. Altfel, dacă aceste măsuri nu vor fi puse în practică, avem în vedere să luăm o decizie oficială a CJSU prin care să limităm numărul de persoane care intră în supermarket. Dar cred că toată lumea a înțeles că numai împreună putem să stăpânim pandemia.”, a anunțat Prefectul pe Facebook.

Prefectul interzice coșurile de mână în magazine

Noile măsuri au ca subiect magazinele din județul Argeș, și în mod explicit clasicele coșuri de cumpărături. Conform declarațiilor Prefectului din județul Argeș, acestea vor fi eliminate din toate magazinele, tocmai pentru a limita posibilitatea unor noi infectări.

”Vom elimina coșurile de mână, de exemplu. Se va respecta suprafața de 8mp pentru fiecare persoană. În situațiile în care tot se aglomerează, se va limita accesul în magazin”, acontinuat prefectul Emanuel Soare, pe Facebook.

Același prefect Emanuel Soare, după anunțul accestor noi măsuri, a mai venit cu un nou anunț. Anunțul avea legătură cu anchetele epidemiologice în plină desfășurare în tot județul Argeș, spunând că s-a reușit micșorarea timpilor între anchete, și făcute în două schimburi. Astfel, spune domnia sa anchetele vor putea fi făcute rapid, pe un număr minim de 60 de persoane, consecutiv.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI