Oraşul din România perfect de vizitat iarna. Nu e deloc aglomerat şi e chiar spectaculos. Uită de Valea Prahovei!

de: Bișinicu Andreea
04 01. 2023

Continuând tradiția de Crăciun și Revelion, cei mai mulți dintre români preferă să plece la munte pentru a se bucura de zăpadă, ninsoare, un peisaj de vis și să practice sporturile de iarnă. Cu toate acestea, internauții le recomandă turiștilor să viziteze unul dintre cele mai cunoscute orașe de la malul mării, în sezonul rece.

Ce poți vizita iarna în Constanța

Pe timp de iarnă, aventurierii pornesc în drum spre cele mai frumoase zone de munte, acolo unde se pot bucura de peisajele ca în povești, cabanele înzăpezite și cele mai tari sporturi de iarnă, cele mai populare fiind schiatul și snowboardingul.

Pe de altă parte, din ce în ce mai mulți turiști preferă să dea muntele pe mare și să viziteze litoralul înghețat în lunile sezonului rece.

Cu alte cuvinte, dacă vrei să te plimbi într-un oraș frumos pe timp de iarnă, internauții recomandă, cu multă căldură, municipiul Constanța.

Dacă vara turiștii vin pentru a profita de soarele arzător și plaja de pe litoralul românesc, în lunile de iarnă, specialiștii au pregătit o listă de obiective turistice pe care le pot bifa, fără probleme.

Odată ajunși în Constanța, vizitatorii sunt invitați să treacă pragul unor instituții culturale de excepție, precum Muzeul Cetății Histria, Marea Moschee a Constanței sau Muzeul de Istorie Națională și Arheologie.

Citește și Oraşul din România pe care trebuie să îl vizitezi în 2023. Are o grădină de flori unică în ţară, se întinde pe zeci de hectare

Muzee, concerte, evenimente culturale și marea înghețată

O altă idee genială presupune să te îmbraci gros și să te plimbi pe malul Mării Negre. Deși temperaturile nu sunt favorabile unei siesta pe șezlong, turiștii pot fi martorii unui adevărat spectacol, atunci când apa îngheață. Priveliștea de pe faleză îți va tăia respirația.

De asemenea, persoanele care vizitează Constanța pe timp de iarnă nu vor avea probleme în a găsi cazare, spre deosebire de lunile călduroase de vară, când toate pensiunile, vilele, hotelurile sunt rezervate cu câteva săptămâni în avans.

În sezonul rece, mâncarea, cazarea, biletele la muzee și alte facilități au prețuri mult mai scăzute, atât în stațiuni, cât și în municipiul Constanța. De asemenea, indiferent de sezon, te poți bucura de concerte și evenimente culturale în centrul orașului, în Piața Ovidiu.

Citește și Orașul din România care i-a înnebunit pe nemți. Presa din Germania a făcut recomandarea