Oraşul din România lăudat de turiştii străini. Ai de toate: cetate superbă, peisaje de vis şi străduţe frumoase. E perfect de vizitat şi iarna
Cu toții am auzit despre resursele turistice ale patriei noastre. Rămâne doar să ne facem listă cu obiectivele ce trebuie vizitate și să ne bucurăm de abundența frumuseților de pe teritoriul țării noastre. În articolul de astăzi, îți vom prezenta oraşul din România lăudat de turiştii străini. Aici, te poți bucura de toate, în orice sezon al anului. Chiar și pe timp de iarnă!
Oraşul din România lăudat de turiştii străini
În Alba Iulia, o vacanță de doar două zile se poate transforma într-o poveste cu adevărat fascinantă. Iar asta nu doar datorită secretelor fascinante pe care le ascunde cetatea în spatele zidurilor sale, ci și peisajelor de vis din regiune și străduțelor frumoase. Orașul, care este mult apreciat de turiștii străini, este plin de istorie și cultură.
Dacă mergi la Alba Iulia, poți afla mărturii istorice ale evenimentelor ce au condus chiar la formarea poporului patriei noastre. În acest oraș, a fost înălțată statuia ecvestră a domnitorului Mihai Viteazul, din ziua în care acesta își făcea intrarea în oraș în mod triumfător.
Tot aici, poți vizita Obeliscul lui Horea, Cloşca şi Crişan, ridicat în memoria conducătorilor răscoalei de la 1784. La Sala Unirii, poți consulta documente originale ce atestă Marea Unire, precum și steagurile de la 1 decembrie 1918.
Cetatea din Alba Iulia este cea mai mare din țara noastră. Ea rămâne una dintre cele mai importante construcții în stil Vauban de pe continentul european. Un detaliu ce o face aparte este reprezentat de succesiunea de șase porți pe care o prezintă, pe axa est-vest.
Peisajele fascinante de lângă orașul Alba Iulia
Alba Iulia nu impresionează doar prin bogăția istorică, ci și prin frumusețile naturii. În aproximativ 20 de kilometri de oraș se află singura rezervație naturală de tip canion din țara noastră. Este vorba despre Râpa Roșie, o formaţiune geologică de tip „badlands”. Se întinde pe zece hectare, la doar trei kilometri de orașul Sebeș, aproape de autostrada Soarelui.
Tot în Alba Iulia găsești și cel mai mare ghețar subteran din lume, potrivit ultimelor măsurători realizate de specialiști. Este vorba despre ghețarul din Peştera Scărişoara, pe care îți recomandăm să o notezi pe lista obiectelor ce trebuie să le vizitezi, dacă ajungi vreodată în regiune. Indiferent de sezon, ai grijă să te îmbraci foarte bine. În peșteră, temperaturile sunt foarte scăzute. Stratul de gheață are, aici, o grosime de nu mai puțin de 36 de metri.
Ce poți vizita în Alba Iulia și în împrejurimi
Dincolo de cele amintite anterior, îți recomandăm să mai vizitezi în Alba Iulia și în regiune următoarele clădiri sau obiecte:
- Dealul cu Melci;
- Muntele Găina;
- Satul Rimetea;
- Terenul de golf „Paul Tomiţă” de la Pianu de Jos;
- Sistemul de galerii romane de la Alburnus Maior, Roşia Montană;
- Catedrala Greco-Catolică „Sfânta Treime”;
- Vânătările Ponorului;
- Peştera Huda lui Papură;
- Iezerul Ighiel și Șureanu;
- Poiana Inimii;
- Câmpia Libertății;
- Palatul Principilor;
- Monumentul Custozza;
- Palatul Apor;
- Catedrala Reîntregirii Neamului.
Citește și: Comoara din adâncurile României descoperită abia acum. Are peste 3.000 de ani, spun specialiştii
Dacă îți propui să faci o vizită mai lungă în regiune, îți amintim că în Alba Iulia se găsesc o mulțime de localuri cu mâncăruri pe care turiștii străini le laudă neîncetat. Te poți bucura de o masă delicioasă și, fără îndoială, sățioasă, astfel încât să nu pornești la drum flămând.