Oraşul din România lăudat de englezi. Au făcut chiar şi un ghid pentru turişti. Ce i-a impresionat
Un oraș din România a ajuns în atenția multor englezi care au decis că îl preferă pentru o mică excursie. Cei mai mulți dintre cei care au vizitat țara noastră au rămas surprinși de un loc anume în care s-au putut relaxa ca la carte. Mai mult decât atât, majoritatea oamenilor au putut observa astfel că orașul a renăscut în ultima perioadă. De ce au fost surprinși atât de tare unii turiști?
Orașul din România perfect pentru city break: mulți englezi au venit aici
Celebra publicaţie The Sunday Times a creat un ghid al Bucureștiului, după ce mulți englezi s-au întors acasă cu o altă viziune asupra orașului vizitat. Majoritatea dintre ei au avut numai lucruri bune de spus despre Capitala României.
Jurnaliștii britanici au subliniat despre oraș că în ultimul deceniu a scăpat de cătușele sale din epoca sovietică și acum a reușit să rivalizeze chiar cu Praga sau Budapesta.
În articol mai este scos în evidență și numărul mare de cafenele și baruri în aer liber. Jurnaliștii i-au îndemnat pe englezii care se hotărăsc să poposească pe meleagurile noastre să meargă spre Piața Obor, la Muzeul Național de Artă, Muzeul Național de Istorie Naturală, dar și spre Muzeul Satului.
Mulți turiști au susținut că au rămas impresionați de delicatesele culinare care i-au cucerit din prima. De asemenea, un număr mare dintre ei nu au putut pleca fără să guste din micii cu muștar deja cunoscuți.
,,E un loc foarte bun ca să mănânci mici”
,,Suntem aici ca să gustăm. E un loc foarte bun ca să mănânci mici”, a susținut un turist.
Adrian, manager terasă: Terasa Obor se pare că a atras foarte mulţi turişti în ultima vreme. Noi acum patru ani am fost şi în New York Times. Ne simţim şi noi bine că ne bagă cineva în seamă.
Alex Petricean este unul din bucătarii care a luat contact cu oameni de specialitate de peste tot, dar după o experiență în străinătate a decis să se întoarcă acasă. Chiar acesta a subliniat că România a devenit din ce în ce mai atractivă și pentru turiștii străini.
Alex Petrican, chef bucătar: Mi-a plăcut de la bun început minimalismul şi modalitatea în care nordicii pun accent pe aromă. Astfel că dintr-o simplă ceapă poţi să faci un preparat extraordinar. Am învăţat asta acolo în speranţa că într-o zi o să mă întorc în ţară şi o să aplic. România a început să devină extrem de atractivă şi pentru turiştii străini. Li se pare exotic ce se întâmplă aici. (Sursa: observatornews.ro)