Oraşul din România în care primeşti produse alimentare gratuit. Le iei direct din frigiderul „comunitar”

de: Stan Nicu
03 04. 2023

Un oraș din România a înființat primul frigider comunitar. Care este oraşul din România în care primeşti produse alimentare gratuit. Le iei direct din frigiderul „comunitar” fără a plăti un leu.

Frigiderul comunitar. Oamenii nevoiași iau alimente din el fără să plătească. Unde este situat

Într-un oraș din țara noastră s-a înființat primul frigider comunitar. Oamenii pot lua mâncare din frigider, însă fără să plătească. Există o singură condiție.

În Câmpina a apărut frigiderul comunitar, aprovizionat cu tot ce trebuie, începând cu carne, lactate și conserve, până la dulciuri.

Proiectul beneficiază de finanțare europeană

Proiectul care este făcut cu finanțare europeană este implementat, pentru început, doar în municipiul Câmpina, și este funcțional încă din data de 20 martie.

Astfel, cei care au nevoie de alimente trebuie să se înscrie pe o listă. Până acum, lista a strâns 350 de oameni amărâți, care sunt eligibili în acest proiect.

Cine mai alimentează frigiderul

De asemenea, frigiderul este alimentat zilnic și de către oameni cu suflet mare, atenți la nevoile celor mai puțin fericiți.

„Un domn de 75 de ani a venit și a adus salam, cașcaval, iaurturi, cumpărate din pensia sa. Știți cât de mult contează ca un om să îți mulțumească pentru că a avut ocazia, pentru prima dată, să mănânce cașcaval? Sau un copil ia din frigider un ou kinder și îți spună că așa ceva a văzut, până acum, doar la televizor.

350 de familii se vor aproviziona din frigider

Avem înscrise pe listă 350 de familii nevoiașe. Singura condiție este ca acestea să aibă un venit sub 1000 de lei pe membru de familie sau să fie fără niciun venit. Ideea de bază a proiectului este: comunitatea ajută comunitatea”, a precizat Valentin Dimon, managerul proiectului Frigiderul Comunitar, conform observatorulph.ro.

25 de familii s-au aprovizionat din frigiderul comunitar

De asemene, mai mulți operatori economici, dar și oameni simpli au venit să doneze alimente, chiar din primul moment în care au aflat de apariția frigiderului comunitar.

În doar 10 zile, 25 de familii cu copii au venit să ia alimente de strictă necesitate din frigiderul comunitar. Pe lista de așteptare se mai află însă 350 de oameni nevoiașe, care așteaptă ca frigiderul să se umple.

Locuințe sociale pentru 60 de familii

În afara acestui proiect cu adevărat spectaculos, în Câmpina a început construcția a trei imobile sociale, de care vor beneficia familii cu copii, dintree care 20% sunt de etnie romă. Vor beneficia de locuințesociale familiile care nu au un spațiu al lor.

Cele trei imobile sunt amplasate în cartierul Mogador și pe strada Petrolistului. Cele trei imobile vor fi compuse în total din 60 de garsoniere și apartamente care vor fi finalizate până la 31 decembrie 2023.