Orașul din România în care poți închiria teren pentru cultivarea legumelor. Cât costă pentru 365 de zile
În ultimii ani, tot mai mulți orășeni visează la viața „la țară”. Un proiect inedit le poate transforma dorința în realitate, într-o oarecare măsură. Află, din rândurile de mai jos, care este orașul din România în care poți închiria teren pentru cultivarea legumelor. Suma mică pe care o plătesc oamenii pentru 365 de zile.
Care este orașul din România în care poți închiria teren pentru cultivarea legumelor
De la an la an, numărul celor care își doresc să renunțe la viața la oraș pentru a se bucura de liniștea și toate beneficiile traiului „la țară” crește. Nu toți au însă posibilitatea de a face mutarea.
Un proiect inedit le poate transforma multora dorința în realitate, într-o oarecare măsură. Marele start se va da peste doar câteva zile, în martie 2024.
Cât este taxa anuală
Orașul din România în care poți închiria teren pentru cultivarea legumelor și verdețurilor este Timișoara. Locuitorii își pot face propria Grădină Urbană, o suprafață de 25 de metri pătrați, parcelată, delimitată, cu acces la apă pentru stropit și sistem de supraveghere video, pentru care vor scoate din buzunar, pe an, doar 700 de lei.
„Începând din luna martie a anului 2024, timișorenii au posibilitatea de a avea propria grădină la 2 pași de Timișoara.
Proiectul Grădina Urbană naște pentru a îmbunătăți calitatea vieții și pentru a te pune în contact cu natura, devenind un adevărat laborator social, multifuncțional.
Grădină urbană este soluția ideală dacă locuiești în oraș, dar ai vrea să cultivi un mic teren pe care să produci legume, plante aromatice sau flori, la fel ca la țară”, se precizează în anunțul postat pe pagina Grădina Urbană.
Te-ar putea interesa și: 4 legume pe care să le pui în pământ la final de februarie. Te vei bucura de culturi excepționale
Ce servicii sunt incluse
Terenul poate fi utilizat pe toată perioada anului, fără nicio limitare. Cei interesați trebuie să știe că taxa anuală de 700 de lei include mai multe servicii, precum:
- Teren parcelat și delimitat de 25 m2, deja pregătit pentru a fi cultivat ( la cerere se poate dubla suprafața)
- Apa necesară pentru hidratarea plantelor/legumelor
- Sistem de supraveghere video cu alarmă antifurt (acesta fiind un teren privat)
- Acces cu mașina
- Parcare
Te-ar putea interesa și: Ce trebuie să pui peste pământul din grădină la început de februarie pentru o recoltă bogată. Aşa procedau şi bunicii