Oraşul din România în care curierilor le este frică să livreze coletele. Motivul pentru care cartierul este atât de rău văzut
Fiecare dintre noi am auzit, cel puțin odată, povești despre cartiere rău famate, din Capitală, cât și din alte orașe. Dar ar fi pentru prima dată când un furnizor de colete refuză să ducă într-un astfel de cartier colete. Este vorba despre cazul unei învățătoare din Săcele, care s-a văzut nevoită să preia coletele din zone mai îndepărtate. Din păcate, Săcele este oraşul din România în care curierilor le este frică să livreze coletele. S-a aflat și care este motivul pentru care cartierul este atât de rău văzut, și de ce furnizorul a refuzat să se deplaseze până aici.
Săcele, oraşul din România în care curierilor le este frică să livreze coletele
Pentru cei mai puțini familiarizați, Săcele este un oraș situat în județul Brașov, mai exact în sud-estul județului. Aici, conform recensământului efectuat în 2011, populația municipiului se ridica la 30.798 de locuitori, iar din ceștia un procent de 1,07% aparțin de etnia romă.
Orașul nu este unul cu o economie dezvoltată eficient, de aici, paote, și multe cartiere extrem de sărace. Într-unul din aceste cartiere sărace, preponderent ocupate de ppopulația de etnie romă, își duce activitatea și o învățătoare, conform celor de la Libertatea.ro.
Pe numele ei, Florentina Tituleac, învățătoarea își desfășoară activitatea didactică la una din școlile din acest cartier sărac. A încercat în toți acești ani să facă mai multe campanii sociale de într-ajutorare a comunităților sărace de aici. Campaniile derulate de învățătoare au implicat și oameni de bine din țară care au aflat de intențiile aesteia. Așa se face că o parte din ajutorele pentru comunitate a fost nevoie să fie trimise prin intermediul firmelor de curierat rapid.
Motivul pentru care cartierul este atât de rău văzut
Numai că, după cum povestește Florentina Tituleac, coletele nu au mai ajuns direct la destinație. Motivul, refuzul companiei de a mai intra în cartier, pe motiv că aici „sunt țigani răi”. Un astfel de incident a avut loc chiar la începutul acestei luni. Atunci învățătoarea a fost nevoită să meargă, fie cu mașina personală, fie cu microbozul școlii, să ridice coletele deuse de firmă în Brașov.
„Acum doi ani, am avut 14 colete mari cu ghiozdane pentru copii. În portbagajul unei mașini obișnuite încăpea cel mult o cutie. Și, efectiv, au refuzat să le livreze.
Nu îmi venea să cred în ce situație eram. Le-au adus până la un punct din Săcele. De acolo am făcut mai multe drumuri cu microbuzul școlar pentru a le putea duce la adresa la care ei trebuiau să le livreze.”, a explicat Florentina Tituleac pentru Libertatea.
Compania, conform celor relatate de învățătoare, i-ar fi explicat telefonic de ce nu livrează, mai nou, colete în cartier. Conform acesteia, operatorul telefonic i-ar fi spus că „Nu livrăm pe Barajului (n.r cartierul sărac), pentru că sunt țigani răi acolo”.
„De regulă, eu cer livrarea la mine acasă”
Incidentul de la începutul acestei luni, mai spune învățătoarea, nu este singular, pățind același lucru cu ceva vreme în urmă. Cu toate astea, explicația Fan Corurier Brașov a fost una extrem de ciudată, mai spune Florentina Ttuleac,e xplicând că de obicei coletele veneau pe adresa sa de acasă:
„Fan Courier nu a livrat niciodată coletele, indiferent de situație, pe motiv că nu livrează în zonă pentru că sunt «oameni răi», «țigani răi». De regulă, eu cer livrarea la mine acasă pentru a evita situațiile neplăcute. Dar în unele situații nu este posibil pentru că în unele proiecte este vorba de mai mulți parteneri care trimit diferite materiale.
Nu discut eu direct cu ei pentru a stabili datele de livrare. Așa s-a întâmplat și de data aceasta. Am primit mesaj pe telefon că îmi pot ridica coletul de la sediu”, a spus Florentina Tituleac.
La solicitarea jurnaliștilor de la publicația amintită, managerul Fan Courier, Felix Pătrășcanu, a declarat că astfel de situații, reclamante de clienți, s-au întâmplat și în alte orașe din țară. Cât despre cazul învățătoarei din județul Brașov, oficialul spune că i-ar fi cerut șefului zonal să verifice situația.