Oraşul din România cu cele mai frumoase decoraţiuni de Paşte din Europa. Pare rupt dintr-o poveste, imagini de vis

de: Stan Nicu
13 04. 2023

De câțiva ani, administrațiile locale au început să își împodobească localitățile și de Paște, nu numai de Crăciun. S-a aflat care este oraşul din România cu cele mai frumoase decoraţiuni de Paşte din Europa. Orașul pare rupt dintr-o poveste, iar imaginile sunt de vis.

Orașul din România care are cele mai frumoase decorațiuni de Paște din Europa. Primăria a cheltuit bani grei

Anul acesta, cu ocazia sărbătorilor de Paște, autoritățile din mai multe orașe din România au cheltuit bani grei pentru a pregăti localitățile pentru Paște.

Astfel, au fost cumpărate figurine de Paște, cum ar fi iepurași, ouă, ghirlande luminoase…etc. Unii au plusat și au cumpărat și alte decorațiuni cum ar fi prințese, table de șah, cavaleri din poveste, cești de cafea, ciupercuțe.

Craiova, cel mai frumos oraș din Europa în privința decorațiunilor de Paște

Cel mai frumos oraș decorat de Paște din Europa, potrivit European Best Destinations, este Craiova, unde primarul Olguța Vasilescu a cheltuit și cei mai mulți bani, respectiv peste 53.000 de euro.

„53.860 euro au costat toate cele 56 de elemente de butaforie de la Târgul de Paște! Unele mari de cinci metri și de peste 250 kg greutate! Târgul de Paște din Craiova își menține locul I în clasamentele europene de specialitate, conform site-ului European Best Destinations.

Desfășurat în perioada 1 aprilie – 1 mai 2023, în Parcul Nicolae Romanescu, Târgul de Paște devine, asemenea celui de Crăciun, un reper de atracție turistică, generator de venituri către bugetul local, cu beneficii aduse întregii comunități, care depășesc deja sumele investite de autoritatea locală.

Așa cum se procedează pentru orice achiziție, toate cheltuielile efectuate pentru organizarea Târgului de Paște au fost supuse procedurilor de achiziție publică, cu etapă de prospectare a pieței și cu respectarea tuturor etapelor prevăzute de legislația în vigoare, acestea putând fi verificate și vizualizate de oricine este interesat în SEAP – sistemul electronic de achiziții publice”, anunță Primăria Craiovei.

Primăria Oltenița a pregătit orașul de Paște

O altă primărie care a făcut un obicei din a decora localitatea cu figurine de Paște este cea din Oltenița. Administrația a cheltuit aproximativ 85.000 lei pentru acestea.

„Vă anunțăm, cu bucurie, că Primăria Oltenița a pregătit o surpriză specială pentru dumneavoastră și pentru cei mici în această perioadă a sărbătorilor pascale! Parcul Mare al orașului nostru s-a transformat într-un loc magic, plin de culoare și veselie, datorită amplasării unor figurine adorabile reprezentând iepurași și ouă încondeiate”, anunță și primăria Oltenița.

Câți bani a cheltuit primăria Reghin pentru decorațiunile de Paște

Printre celelalte primării care au ales să își bucure locuitorii de Paște se numără și cea din Reghin. Aici, decorațiunile de Paște care îmfrumusețează orașul au fost cumpărate pentru suma de 40000 de lei.