Orașul din România care va avea prima companie de taxi aerian. Cât va costa o cursă

Orașul din România care va avea prima companie de taxi aerian. Cât va costa o cursă
Romania va avea prima companie de taxi aerian

S-a aflat care este orașul din România care va avea prima companie de taxi aerian, acest fapt fiind o premieră la nivel european. Serviciul va putea fi folosit în curând de către clienți și se vor efectua zboruri în Ungaria, Slovacia, Ucraina, precum și în orașe din țara noastră. Cât va costa o cursă cu taxiul aerian, vezi în rândurile de mai jos.

Un oraș din România va avea companie de taxi aerian. În ce țări se vor face zboruri și cam cât ar costa o cursă

Cât de curând românii se vor putea bucura de un serviciu unic în Europa de Est. Astfel, cu o simplă aplicație vor putea să își găsească un avion care să îi transporte până în orașele unde vor să ajungă, în cel mai scurt timp, iar prețurile vor fi unele rezonabile, de maxim 200 de euro.

De asemenea, orașul în care va funcționa compania de taxi aerian este Satu Mare, Aeroportul Internațional fiind locul din care avioanele vor putea decola cu pasagerii care își doresc să ajungă într-un timp cât mai scurt la destinație.

Compania de taxi aerian din Satu Mare, înființată cu 90% fonduri europene

Conform ultimelor declarații, 90% din suma de bani de care este nevoie pentru a înființa o astfel de companie și pentru a crea o astfel de aplicație provine din fonduri europene, urmând ca restul de 10% să fie o investiție suportată de bugetul local.

„În ultimii ani am făcut foarte multe călătorii în Franţa, la Paris, acolo se practică foarte mult zborurile acestea de agrement. E un pic anormal să parcurgi un traseu de 150 de km în 3-4 ore sau chiar mai mult”, a declarat Mihai Pătrașcu, director Aeroport Satu Mare.

O firmă privată va administra afacerile companiei aeriene de taxi de la Satu Mare

Mihai Pătrașcu spune că va fi vorba despre o firmă privată care se va ocupa de buna funcționare a acestui tip de serviciu de taxi aerian, urmând ca, treptat, lucrurile să se schimbe. În funcție de numărul de călători care se vor afla la bordul aeronavelor care se vor înscrie în acest program, costurile se vor putea împărți.

Cât va costa, spre exemplu, o cursă Suceva-Satu Mare cu compania de taxi aerian

Nu în ultimul rând, directorul aeroportului din Satu Mare a anunțat că o cursă Suceava- Satu Mare poate fi făcută într-o oră și 10 minute de către majoritatea piloților, consumul de benzină fiind de doar 20-25 de litri.