Orașul din România care s-a umplut de gunoaie. Nu mai există firmă de salubritate: mesajul Primăriei

Orașul din România care s-a umplut de gunoaie. Nu mai există firmă de salubritate: mesajul Primăriei
Orașul din România care s-a umplut de gunoaie

Un oraș din România s-a umplut de gunoaie, după ce firma de salubritate și-a retras mașini care ridicau mizeria.

Orașul din România care s-a umplut de gunoaie

E situație de criză într-un oraș din România. Peisajul este dezolant, iar asta din cauză că operatorul de salubritatea vrea majorarea tarifelor, însă Primăria spune că nu cedează acestui „șantaj”.

Astfel, toate mașinile care colectează deșeuri în Călărași și-a retras toate mașinile de pe teren.

„Asistăm la un şantaj din partea operatorului de salubritate Rebu! Primăria municipiului Călăraşi îşi menţine poziţia şi anunţă populaţia că tariful rămâne acelaşi, chiar cu riscul rezilierii contractului.  

Nu este prima dată când autoritatea locală se confruntă cu o lipsă de respect din partea Rebu care, astăzi, a dispus retragerea de pe teren a  tuturor maşinilor care colectează gunoiul.

Împreună cu primarul Marius Dulce şi echipa care se ocupă de salubritatea oraşului vom dispune în consecinţă”, a precizat Eduard Grama, administrator public al municipiului Călăraşi  

El a mai explicat că ce se întâmplă este un atac la sănătatea locuitorilor municipiului Călărași. Gunoaiele au împânzit tot orașul, motiv care va duce la rezilierea contractului, a adăugat Eduard Grama.

Aceeași problemă și în Sectorul 1 al Capitalei

Scenariul este asemănător cu cel din Sectorul 1 al Capitalei, unde primarul Clotilde Armand a dus un adevărat război cu firma de salubritate.

„Am strans impreuna cu actorii, voluntarii si cetatenii revoltati de situatia pe pe care o vedem si o traim. In Sectorul 1 este plin de gunoi lasat ostentativ pe strazi si trotuare de prestatorul de servicii de salubrizare pentru ca acesta are impresia ca noi vom ceda si vom plati niste facturi emise nelegal.

O spun foarte ferm: nu vom ceda in fata nimanui. Pe mine nu ma intereseaza cum au procedat inainte aceasta companie cu fostii edili, pe mine ma intereseaza sa isi respecte contractul si legea”, a explicat Clotilde Armand, primarul Sectorului 1.

Primarul Sectorului 1 făcut un scurt istoric al crizei gunoiului și a declarat, în luna iunie, că Primăria a reușit să plătească sortatorii, iar gunoiul a început să fie ridicat.

”Operatorul de salubritate nu și-a plătit sortatorii. Sortatorii și-au închis porțile și operatorul a lăsat gunoiul (lucru interzis de lege și de contractul de delegare) pe străzi.

Primăria a găsit o soluție să plătească direct spre sortatori datoriile operatorului. Dar ce credeți? Compania Romprest Service S.A. s-a împotrivit vehement. Și au urmat multe zile de muncă pentru aparatul primăriei să găsească soluții. Și am găsit.

Tot astăzi, Primăria Sectorului 1 a notificat Compania Romprest Service S.A. să reia, în 24 de ore, prestarea serviciului public de salubrizare, în caz contrar, după expirarea termenului, contractul cu această societate va fi reziliat de drept”, a spus ea.