Oraşul din România care renaşte. Era considerat ‘perla’ regiunii pe vremea lui Ceauşescu. Acum va fi din nou la înălţime

de: Ioana Bucur
09 04. 2023

Un oraș din România este pe cale să renască. Cu o istorie de peste un secol, pe vremea lui Ceaușescu era considerat o adevărată perlă a regiunii. Acum, autoritățile își doresc să fie din nou la înălțime.

Orașul din România care este pe cale să renască

Harta obiectivelor turistice de neratat din România este pe cale să se schimbe, turiștii fiind așteptați, chiar din acest sezon estival, într-un mic orășel din Transilvania.

O localitate cu aproximativ 12.000 de locuitori, înființată la sfârșitul secolului XIX, în 1897, de baronul Solvay, deţinătorul uzinei de produse sodice, este pe cale să redevină o destinație pentru turiști.

După o investiție de aproape 30 de milioane de euro, Ocna Mureș va renaște ca una dintre cele mai importante stațiuni balneoclimaterice din țară.

Baza de tratament din micul orășel își va deschide porțile pentru cei care au nevoie de îngrijire, marea inaugurare fiind programtă pentru luna mai a acestui an. Lucrările au fost finalizate, iar acum se fac angajări, pe organigramă fiind trecute 70 de posturi, de la muncitori, recepționeri, casieri și până la asistente și medici.

Te-ar putea interesa și: Locul special din România de care puţini turişti ştiu. ‘Catedrala gotică a Bihorului’ e de o frumuseţe rară

Are o istorie de peste o sută de ani

Noua bază de tratament de la Ocna Mureș are o suprafață de 6.400 de metri pătrați. Ea are mai multe tipuri de facilități destinate turiștilor care au nevoie de tratament sau relaxare: bazine interioare şi exterioare cu apă sărată şi dulce, o zonă de fitness, restaurant, sală de tratament cu nămol, spaţii pentru proceduri de fizioterapie și recuperare medicală, fiind dotată și cu cabinete medicale, cameră cu băi galvanice, împachetări cu parafină şi cu nămol.

Se va continua astfel tradiția locului, începută în 1897 de baronul Solvay. Acesta a construit atunci primele băi sărate din Ocna Mureș. Apa sărată era scoasă de la o adâncime de peste 1.500 de metri.

Apa de aici are o concentrație de sare foarte mare, de 266 de grame pe litru, ceea ce o face eficientă în tratarea afecțiunilor reumatice, neurologice, ginecologice și posttraumatismale.

În perioada sa de glorie, sute de mii de oameni, din toate colțurile țării, mergeau să se trateze în stațiunea de la Ocna Mureș.

Te-ar putea interesa și: Oraşul care ar putea fi înghiţit de o groapă uriaşă. Autorităţile au avertizat deja locuitorii, se poate întâmpla peste noapte