Orașul din România care oferă salarii de 10.000 de lei, dar nimeni nu vrea să se angajeze. Anunțul neașteptat
Un oraș din România face angajări pe un salariu de 10.000 de lei. Cu toate acestea, remunerație nu este suficient de motivată pentru persoanele pregătite. Primăria Cluj angajează oameni și oferă un salariu enorm, dacă ne raportăm la veniturile medii ale unui român. Cu toate acestea, cei care au pregătirea necesară în domeniu nu vor să aplice la această oportunitate.
Primarul care nu găsește un angajat pe un salariu enorm
Primăria Cluj Napoca angajează un specialist IT pe un salariu de 10.000 de lei. Nicio persoană nu s-a arătat interesată de job. De ce? Ei bine, salariile IT-iștilor din Cluj sunt mai mari față de cele din București.
Primarul recunoaște că salariul nu se compară cu cel din mediul privat, dar acesta este bugetul Primăriei.
„Suntem orașul cu cea mai mare concentrare de IT-iști pe metru pătrat din Europa. IT-ul este industria care dă slujbele viitorului și de aici vin locurile de muncă bine plătite. Inovarea și IT-ul reprezintă o forță puternică”, a spus Emil Boc.
În medie, în Cluj, un salariat câștigă peste 7.700 de lei net, în timp ce în București un salariu mediu este de peste 6.000 de lei.
„De aici vin locurile de muncă bine plătite”
„Nu vă mirați, că noi nu avem mall-uri în fiecare colț al cartierului cum au alte orașe pentru că am dat clădiri de birouri, știind că acolo e pentru IT, pentru a avea această resursă umană extraordinară, locul și infrastructura unde să se poată dezvolta.
De aceea am dezvoltat în principal acest sector. Am venit la clădirile verzi cu sprijin de 50% la plata impozitelor ca să susținem, să încurajăm.
Atunci au apărut clădiri de la The Office, altele care au devenit centre de referință în IT, iar astăzi Clujul este ceea ce este, în primul rând datorită talentelor acestui oraș extraordinar, a oamenilor lui,
dar aș putea spune și a viziunii noastre de a susține acest demers ca linie prioritară pentru că ne-am dat seama că viitorul orașului este industria cunoașterii,
bazată pe inteligența această, coroborată cu celelalte industrii ale Clujului, că nu ne rezumăm doar la asta.
Avem și alte industrii, dar asta este cea care dă slujbele viitorului și de aici vin locurile de muncă bine plătite. Inovarea și IT-ul reprezintă o forță puternică”, a spus Emil Boc.