Orașul din România care investește 200.000 de euro în toalete publice. A ieșit scandal mare

Orașul din România care investește 200.000 de euro în toalete publice. A ieșit scandal mare
Ce oras investeste 200 de mii de euro in toalete publice

S-a anunțat care este orașul din România care investește 200.000 de euro în toalete publice. Administrația locală a identificat o soluție pentru problema toaletelor publice, primul echipament de acest fel fiind deja achiziționat, însă a ieșit scandal mare. Toate detaliile, în articolul de mai jos.

Locuitorii unui oraș din România au motive de bucurie. Primăria le cumpără toalete publice de 200000 de euro

Orașul Slobozia, județul Ialomița, va investi 200000 de euro în toalete publice. Valeriu Roșca, directorul DADP Slobozia, susține că în următorul an vor fi cumpărate 10 toalete publice. Valoarea totală a acestor echipamente ar putea ajunge la suma anunțată.

În Slobozia există o adevărată obsesie a toaletelor publice, întrucât de mai bine de 10 ani, orașul se confruntă cu lipsa acestora la nivelul întregii localități. Astfel, administrațiile din ultimele 3 mandate nu au reușit să identifice o soluție eficientă de rezolvare a acestei probleme arzătoare.

Prima toaletă publică a fost deja cumpărată. Unde va fi montată

Acum, la 2 ani de la preluarea mandatului, ad­mi­nistrația face primul pas într-o direcție bună. La sfârșitul săptă­mânii precedente, DADP Slobozia a cumpărat o toaletă ecologică dotată cu echipamente din inox, anti-vandalism, ce urmează să fie amplasată în Parcul Ialomița.

De asemenea, alte două toalete, aflate în gestiunea DADP de mai mulți ani, vor fi montate în Parcul E 14 și în Parcul Tineretului.

Toaleta publică din Slobozia este un prototip

„Este un prototip… Firma care l-a făcut a realizat acest echipament la indi­cațiile noastre. În cazul în care va funcționa eficient, vom co­manda alte 9 toalete similare pe care le vom amplasa în tot orașul!”, a declarat Va­leriu Roșca, directorul DADP Slobozia.

Toaleta cumpărată de către DADP are o valoare de 15000 de euro și necesită intervenție umană pentru igienizare. Mai înainte, primarul Dragoș Soare avansase ideea cumpărării a 3 toalete ecologice cu autoigienizare, fiind cea mai nouă soluție tehnică de pe piața de profil.

Toaletele publice s-ar putea scumpi, în contextul creșterilor de preț actuale

Însă, valoarea unei astfel de toalete este de circa 50000 de euro și l-a de­terminat pe primarul Sloboziei, Dragoș Soare, să își reconsidere poziția. Chiar și în actualele condiții, costul pentru o astfel de toaletă s-ar putea mări.

„Noi am lansat comanda înainte de acest val de scumpiri… Și ne-au întârziat livrarea 3 luni. Sunt convins că la următoarea comandă prețul va fi mai mare!” susține Valeriu Roșca.

Nu în ultimul rând, toaleta cumpărată de către DADP Slobozia este una tip container, are 3 cabine și se poate racorda la rețeaua de canalizare a orașului.

Urmăriți Playtech.ro și pe