Orașul din România care întrece cu târgul lui pe cel de la Viena. Suntem ‘răzbunați’ pentru că nu am intrat în Schengen

Orașul din România care întrece cu târgul lui pe cel de la Viena. Suntem 'răzbunați' pentru că nu am intrat în Schengen
Targul de Craciun din orasul romanesc care l-a detronat pe cel din Viena

România a ratat aderarea la Spațiul Schengen, iar Ministerul Afacerilor Externe a transmis că respinge ferm decizia Austriei de a vota negativ în privința aderării țării noastre la Spaţiul Schengen, în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne. Care este orașul care „a luat fața” localității Viena în topul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa.

România, în fața Austriei, în topul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Târgul de Crăciun din Craiova a fost votat pe locul trei în topul celor mai frumoase târguri de sărbători din Europa. Triumfătoare, pe locul 1, a ieșit Budapesta, urmată de orașul Gdansk, din Polonia, iar pe locul 4 s-a clasificat Viena.

Bucuria românilor a fost nemăsurată, atunci când au aflat că țara noastră a detronat orașul Viena de pe podium, în contextul social actual, în care Austria a votat împotriva adevării României la Spațiul Schengen.

„Măcar suntem răzbunaţi, noi, românii, că suntem înaintea Austriei, astăzi. Realmente este o surpriză şi faptul că suntem înaintea Vienei cred că astăzi, pentru români, este o bucurie foarte mare”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, imediat după aflarea rezultatului, la ora 17.00, potrivit Hotnews.

Clasamentul a continuat astfel:

  • locul 5 – Montbeliard, Franţa;
  • locul 6 – Essen, Germania;
  • locul 7 – Valkenburg, Olanda;
  • locul 8 – Madeira, Portugalia;
  • locul 9 – Govone & Asti, din Italia,
  • locul 10 – Madrid, Spania.

„Le mulţumesc tuturor celor care au votat Craiova!”

Târgul de Crăciun de la Craiova a obţinut un total de 41.884 voturi, iar cele mai multe dintre acestea au proveni de la românii din diaspora, din țări precum Germania, Marea Britanie, Ţările de Jos şi Statele Unite ale Americii. În 2021, Craiova s-a clasat pe locul 6 în cadrul aceluiași top.

„Le mulţumesc tuturor celor care au votat Craiova pentru a deveni una dintre cele mai frumoase destinaţii de Crăciun. Iată că suntem pe podium anul acesta. Asta înseamnă că trebuie să ne pregătim de următorul târg.

Sunt foarte mulţi turişti care au venit zilele acestea la Craiova şi sunt convinsă că după ce vor vedea noul clasament vor veni şi mai mulţi zilele următoare. Sunt convinsă că nu are nimeni căsuţe atât de frumoase de Crăciun. Sincer, speram să fie un loc mai sus decât locul 6.

Am văzut că sunt foarte multe târguri de Crăciun foarte frumoase şi realmente este o surpriză şi faptul că suntem înaintea Vienei cred că, astăzi, pentru români, este o bucurie foarte mare”, a declarat edilul Craiovei, anul trecut.

Urmăriți Playtech.ro și pe