Orașul din România care închide școlile de săptămâna viitoare din cauza pandemiei. Informații de ultimă oră

Orașul din România care închide școlile de săptămâna viitoare din cauza pandemiei. Informații de ultimă oră
Școli închise din cauza exploziei de infectări Covid-19

Apar informații de ultimă oră care ar putea modifica sistemul de învățământ actual dintr-un oraș al României. Astfel, din cauza exploziei de cazuri Covid-19, începând de săptămâna viitoare, mii de elevi ar putea participa la cursuri susținute online, potrivit anunțului făcut de ministrul Sănătății.

Care sunt criteriile de intrare a școlilor în regim de funcționare online

Potrivit datelor disponibile oficial, trei județe se apropie de un grad de ocupare al paturilor ATI (75%), care impune trecerea învățământului în format online. Având în vedere avertismentul medicului Alexandru Rafila, potrivit căruia, săptămâna viitoare se va înregistra o nouă creștere spectaculoasă a cazurilor Covid-19, elevii acestor județe au toate șansele să participe la orele de curs din fața unui calculator.

Astfel, județul Cluj are până în prezent cea mai mare rată de ocupare a paturilor, respectiv, de 67%, ceea ce înseamnă că este foarte probabil ca în foarte puține zile să se ia prima decizia a trecerii în online a școlilor.

În cursul zilei de ieri, Alexandru Rafila a tras un semnal de alarmă privind blocarea sistemului sanitar în anumite județe, în timp ce gradul de ocupare al paturilor la nivel național este de 40%. Mai mult, ministrul Sănătății a transmis că este posibil un transfer al pacienților în alte spitale, acolo unde va exista un grad de ocupare peste capacitatea unităților medicale.

“La nivel național, la Terapie Intensivă, rata de ocupare a paturilor este de sub 40%, dar există și județe unde sunt probleme pentru că au un număr mai mic de paturi, și este posibil ca de săptămâna viitoare să fie făcute transferuri de pacienți, lucru care s-a mai întâmplat,” a explicat ministrul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI