Orașul din România care este mai important după startul războiului Rusia-Ucraina. A fost favorizat

de: Stan Nicu
12 04. 2022

Orașul din România care este mai important după startul războiului Rusia-Ucraina. A fost favorizat. Activitatea localității a crescut simțitor, asta însemnând mai mulți bani la bugetul local. Dacă până în invazie Odesa era cel mai mare port la Marea Neagră, acum locul său a fost luat de Portul Constanța.

Sorin Grindeanu a spus care oraș din România a devenit foarte important, în contextul războiului din Rusia. Anunțul ministrului Transporturilor

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, trage un semnal de alarmă și spune că în prezent Portul Constanța a devenit cel mai mare port la Marea Neagră, iar autoritățile române trebuie să știe să profite de acest fapt. Sorin Grindeanu spune că acum este momentul propice de atragere de investiții din SUA.

„Portul Constanța a devenit cel mai important port la Marea Neagră! Fluxul de mărfuri transportate a crescut constant de la declanșarea conflictului din Ucraina iar România are șansă de a valorifica inclusiv potențialul feroviar al portului. Am abordat această oportunitate în discuțiile dintre delegația română condusă de Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu și delegația americană condusă de Kevin McCarthy, liderul minorității Republicane din Camera Reprezentanților”, a scris Sorin Grindeanu pe pagina socială.

Consolidarea flancului estic, prioritar

De asemenea, ministrul Transporturilor crede că consolidarea conectivității nordului cu flancul estic al Alianței Nord Atlantice este lucrul cel mai imprtant în acest context.

„În circumstanțele actuale, consolidarea conectivității dintre nordul și sudul Flancului Estic al NATO reprezintă un element critic în fortificarea poziției aliate de apărare. Ne dorim să cooperăm strâns pentru a avansa implementarea proiectelor prioritare de infrastructură, de interes comun și de importanță strategică, în special Rail2Sea (calea ferată între Portul Constanța și portul polonez Gdansk) și Via Carpathia”, a mai anunțat Sorin Grindeanu pe propria pagină de Facebook.

Ce trebuie să facă România cât mai repede

Nu în ultimul rând, Sorin Grindeanu a menționat că pentru țara noastră este foarte important implementarea Rail2Sea și Via Carpathia cu banii de la SUA. Astfel, s-ar putea combate încercările Rusiei și ale Chinei de a-și spori influența în zonă.

„Foarte important pentru România este să avanseze implementarea Rail2Sea și Via Carpathia, cu implicarea financiară a SUA, inclusiv ca și contrapondere la încercările Rusiei și Chinei de a-și spori influența politică și economică prin investiții în infrastructura critică”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook”, a mai subliniat Sorin Grindeanu.

Portul Odesa a fost bombardat masiv de soldații ruși, zile la rând, astfel că acesta a suferit distrugeri masive. Navele armatei din Rusia au susținut atacuri din largul mării Negre.