Orașul din România care e asaltat de turiști, zilnic. E pe lista celor mai bune destinaţii din Europa în 2020

Orașul din România care e asaltat de turiști, zilnic. E pe lista celor mai bune destinaţii din Europa în 2020
Orașul din România care e asaltat de turiști, zilnic

Un oraș din România se numără printre cele mai frumoase 20 de destinaţii din Europa pentru anul 2020, potrivit Forbes. Jurnaliștii americani îl consideră „următoare destinaţie trendy“, fiind lăudat pentru cultură și gastronomie. Despre ce oraș este vorba, afați în rândurile de mai jos.

Orașul din România care a intrat pe lista celor mai bune destinații turistice

Sibiul, căci despre el este vorba, se numără printre cele mai apreciate 20 de destinații turistice pentru anul 2020. Considerat de jurnaliștii americani de la Forbes drept „următoare destinaţie trendy“, orașul Sibiu este lăudat pentru „ocazia de a trăi experienţe culturale şi gastronomice de nivelul celor din Bruges sau Paris, scene demne de a fi postate pe Instagram precum Praga ori Santorini şi un cadru romantic de genul celor pe care le găseşti în Roma sau Veneţia“, notează zf.ro.

„E poezie şi frumuseţe la fiecare colţ de stradă şi ai ochi pe fiecare acoperiş. Acest oraş bogat, unul dintre cele mai vizitate din România, reprezintă 800 de ani de istorie într-un cadru bine păstrat rămâne unul dintre cele mai moderne şi dinamice oraşe din Europa“, sunt cuvintele de laudă scrise de jurnaliștii de la Forbes, care precizează și că Sibiu este singurul oraş românesc cotat cu trei stele Michelin.

Pasionații de istorie cu siguranță vor fi încântați de Sibiu, la fel și iubitorii de fotografie și cei de drumeții.

Lista celor mai bune destinaţii europene pentru 2020 include următoarele orașe: Berlin (Germania), Bydgoszcz (Polonia), Cork (Irlanda), Héviz (Ungaria), Madrid (Spania), Menorca (Spania), Namur (Belgia), Paris (Franţa), Praga (Cehia), Roma (Italia), Reykjavik (Islanda), Rijeka (Croaţia), Rotterdam (Olanda), Rochefort Océan (Franţa), Sibiu (România) şi Viena (Austria).

Cea de-a 11-a ediţie a clasamentului „European Best Destination“ a fost realizată în urma a 600.000 de voturi.

Este și una dintre cele mai sigure destinații în timpul pandemiei

Totodată, Sibiul a fost declarat printre cele mai sigure destinaţii turistice din Europa pe vreme de pandemie, fiind, astfel, inclus pe lista „Cele mai sigure destinaţii de vizitat în Europa“, intocmită de European Best Destinations, o agenţie de turism susţinută de Uniunea Europeană.

Sibiu, unul dintre cele mai sigure și mai frumoase orașe de vizitat pe vreme de pandemie
Sibiu, unul dintre cele mai sigure și mai frumoase orașe de vizitat pe vreme de pandemie

„Au fost de 15 ori mai puţine cazuri Covid-19 în România decât în ​​cele mai afectate ţări europene. Sibiu este o destinaţie perfectă pentru toate tipurile de călători: pentru adepţii Instagram care doresc să-şi crească numărul de urmăritori, pentru amatorii de istorie şi iubitorii de natură.

Ştiaţi că România are mai multe paturi de spital disponibile per locuitor decât Belgia, Elveţia sau Olanda? În plus, spitalele din Sibiu nu au fost niciodată supraaglomerate în timpul acestei crize de sănătate şi ar putea găzdui călătorii, dacă este necesar“, se arată în prezentarea oraşului.

Lista completă a destinațiilor recomandate de EBD ca fiind printre cele mai sigure: Tbilisi (Georgia), Corfu (Grecia), Cavtat (Croaţia), Insulele Madeira (Portugalia), Insulele Azore (Portugalia), Preveza (Grecia), Alentejo (Portugalia), Batumi (Georgia), Zagreb (Croaţia), Algarve (Portugalia), Sibiu (România), Kotor (Muntenegru), Rijeka (Croaţia), Varşovia (Polonia), Viena (Austria), Bohinj (Slovenia), Malta, Gdansk (Polonia), Vilnius (Lituania), Riga (Letonia), Taigaua sălbatică din Finlanda.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI