Orașul din Europa, îngropat în zăpadă de ciclonul Boris. Nămeții ajung la 2 metri, localnicii sunt îngrijorați
În ultimele 48 de ore, fenomenele meteo extreme au reușit să facă ravagii în mai multe zone din Europa. Deși mult prea devreme, specialiștii vorbesc despre orașul din Europa, îngropat în zăpadă de ciclonul Boris, și unde nămeții ajung la 2 metri, iar localnicii sunt îngrijorați.
Ciclonul Boris a făcut ravagii în Europa
Dacă până nu de mult vorbeam de valori termice peste media normală, caniculare, acum asistăm la urgia naturii. Așa se face că Ciclonul Boris a reușit să facă ravagii într-un timp relativ scurt, în mai toată regiunea.
În ultimele 48 de ore aua vut loc inundații catastrofale care au provocat moartea a cel puțin 11 persoane în Europa Centrală și de Est, unde sunt așteptate și alte fenomene meteorologice severe în această săptămână.
Inundații sau ninsori abundente au lovit Austria, Republica Cehă, Germania, Ungaria, Polonia, și Slovacia. De asemenea, Ciclonul Boris a făcut prăpăd în România. Autoritățile au evacuat oamenii din case, iar fotografiile arată mașini inundate, localități întregi distruse și oameni blocați.
Orașul din Europa, îngropat în zăpadă de ciclonul Boris
Un alt efect al acestui fenomen meteo extrem, a dus la apariția zăpezii în cantități considerabile, mai ales în Austria, în zona Tirolului, unde au fost înregistrate până la 2 metri de zăpadă.
Conform meteorologilor austrieci, zone din regiunea Tirol din Austria au fost acoperite de până la 2 metri de zăpadă, de altfel o situație excepțională pentru mijlocul lunii septembrie, care a înregistrat temperaturi de până la 30 de grade Celsius săptămâna trecută.
Serviciile feroviare au fost suspendate în estul țării, iar mai multe linii de metrou au fost închise în capitala Viena, unde râul Wien amenința să se reverse peste maluri, potrivit agenției de presă APA.
De asemenea, pompierii au intervenit de aproximativ 150 de ori în Viena începând de vineri pentru a elibera drumurile blocate de resturile furtunii și pentru a pompa apa din pivnițe, a anunțat presa locală.
Sate din provincia Austria Inferioară au fost declarate zone calamitate
În total, 24 de sate din provincia Austria Inferioară au fost declarate zone calamitate, fiind emise ordine de evacuare începând de ieri după-amiază. Nivelul apei din râurile din Austria Inferioară și din unele părți ale Austriei Superioare a provocat îngrijorare din cauza ploii, iar furtuna a provocat probleme serviciilor de urgență din Stiria.
În unele părți din Stiria de Est și de Sus și la periferia estică a orașului Graz, alimentarea cu energie electrică a fost temporar afectată. Cauza a fost căderea copacilor.
Districtul Weiz se confruntă, de asemenea, cu pagube provocate de furtună, iar pompierii au fost deja nevoiți să îndepărteze mai mulți copaci căzuți de pe străzi, iar o casă ar fi fost, de asemenea, lovită de un copac.
Legătura feroviară dintre stațiunile balneare și de sporturi de iarnă Bad Hofgastein și Bad Gastein din landul Salzburg va trebui probabil să rămână închisă până luni după-amiază.
Polonia, Cheia și Slovacia trec prin situații dramatice
Și în Polonia, Cehia și Slovacia, ciclonul Boris a făcut ravagii, lăsând în urma sa mari pagube materiale. În Cehia, 50.000 de locuințe au rămas fără curent electric în nord, iar poliția a anunțat astăzi că patru persoane sunt date dispărute.
Trei se aflau într-o mașină care a fost dusă într-un râu în orașul Lipova-Lazne din nord-estul țării, iar un alt bărbat a fost dat dispărut după ce a fost măturat de inundații în sud-est.
Un baraj din sudul țării a ieșit din matcă, inundând orașele și satele din aval, iar barierele împotriva inundațiilor au fost ridicate în Praga, iar digurile au fost închise pentru public, în timp ce furtuna continua să facă ravagii.
Premierul polonez Donald Tusk a confirmat în această dimineață că o persoană s-a înecat în regiunea Klodzko, unde 1.600 de persoane au fost evacuate și 17.000 au rămas fără curent electric. Autoritățile poloneze au făcut apel la armată pentru a sprijini pompierii.