29 dec. 2022 | 23:20

Orașul din Europa în care se trăiește cel mai bine. Este o surpriză pentru mulți oameni

Știri generale
Orașul din Europa în care se trăiește cel mai bine. Este o surpriză pentru mulți oameni
În ce oraș din Europa se trăiește cel mai bine?

Majoritatea oamenilor se plâng de traiul pe care îl duc și abia așteaptă să se echilibreze din punct de vedere financiar. Mulți resimt profund scumpirile și se gândesc la cum să facă față cheltuielilor de zi cu zi și în anul 2023. Iată că în timpul acesta cetățenii dintr-un loc din Europa trăiesc cel mai bine. Cu siguranță unii se gândesc să se mute definitiv acolo și să lase în urmă familia și prietenii.

În ce oraș din Europa se trăiește cel mai bine: puțini știau asta

Global Liveability Index a realizat un nou top al locurilor unde se trăiește cel mai bine. Iată că Viena vine cu o realizare nouă la final de an. Mai exact, ea este locul 1 în topul celor 10 orașe în care cetățenii au un trai deosebit. Mulți dintre români abia mai fac față cheltuielilor din țară și se gândesc să facă o schimbare mai ales anul viitor.

Anul 2023 se anunță deja presărat cu noi scumpiri, iar mulți dintre cetățeni își doresc să plece departe de meleaguri pentru o viață lipsită de griji. Conform sursei citate, Viena ocupă prima poziție în acest top pentru a treia oară. În acest sens au fost analizate mai multe aspecte care țin de bunul trai, printre care și capacitatea de revenire la normal după pandemia de coronavirus.

Pe locul al doilea avem Copenhaga, iar locul trei este câștigat de: Zurich și Calgary. Locul șase este ocupat de Geneva, locul șapte de Frankfurt, locul 8 de Toronto, locul nouă este câștigat de Amsterdam și pe ultimul loc sunt orașele Osaka și Melbourne.

Numărul românilor trecuți de 40 de ani care pleacă definitiv din țară a crescut

Datele INS arată că numărul românilor care au între 40 și 50 de ani și care pleacă din țară definitiv a crescut în ultimul timp. De asemenea, sunt aproape la fel de mulți ca românii de 20-30 de ani care emigrează în alte state. În urmă cu doi ani erau peste 50.000 de tineri români mutați definitiv departe de meleaguri.

Antonio Amuza, sociolog: Oamenii pleacă pentru că își doresc niște joburi mai bune, își doresc o calitate mai bună, un bun raport între viață de acasă și viața profesională.

Cumva Occidentul se întâmplă să se îngrijească de acest echilibru. Cel mai bine plătiți 20% dintre români câștigă mai bine de 7 ori decât cei mai slabi plătiți. E genul de informație care te pune pe gânduri. În ce măsură îți cauți norocul profesional în țară sau alegi să încerci asta dincolo de granițe.

Parteneri
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Redactia.ro
Actorul legendar care a fost căsătorit cu cinci femei, dar a fost îndrăgostit toată viața de un bărbat
Click.ro
Șofer român de TIR mort în Belgia după un incident șocant: Un capac de canal aruncat de pe un pod i-a trecut prin parbriz
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Oana Zăvoranu a luat foc. Scoasă din minți de proces
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
Se CONFISCĂ banii românilor. Anunț final la Guvern: Vrei să te judeci, plătești dublu
Capital.ro
Parada planetară 2024: Data în care va avea loc fenomenul astronomic rar | Șase planete se vor alinia pe cer
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
VOUCHERE de 500 de lei de la stat. Cum pot fi ridicați BANII
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro