Orașul cu rata 0% de divorț. Iubirea aici este sfântă
Toți o facem și ne dorim să rămână așa pe viață, și anume căsnicia. Dar, pentru că așa este în viață, din varii motive se ajunge și la divorț. Am putea crede că idealul unei căsnicii fericite nu există. Dar, dacă v-am spune că există orașul cu rata 0% de divorț, unde iubirea este sfântă? Nu ne crezi? Citește mai departe și află unde este orașul cu rata 0% de divorț.
Care este orașul cu rata 0% de divorț
Familia este una dintre instituțiile cele mai afectate de criza din epoca noastră, iar sentimentele religioase și morale au dispărut practic. Rata divorțurilor este copleșitoare, și se estimează că 50% dintre căsnicii se destramă. La aceasta se adaugă uniunile ilicite, care sunt frecvente și aparent fără consecințe.
De aceea, face atât de bine să auzim că, în ciuda răutății vremurilor, există un oraș în această lume care nu s-a predat depravării universale și în care legăturile de familie sunt atât de puternice încât nu există nicio înregistrare de divorț.
Orașul cu rata 0% de divorț este Siroki-Brijeg, siituat în Bosnia. Aici, cei aproximativ 26.000 de locuitori de origine croată, au fost întotdeauna gata să-și apere credința catolică chiar și în fața celor mai mari adversități.
Populația acestui oraș este aproape 100% catolică
Este ceea ce s-a întâmplat, de exemplu, în timpul invaziei musulmane de acum câteva secole. Apoi, țara a căzut sub cizma comunismului, când credința a fost pusă la încercare în toate modurile posibile.
Rapoarte de pe mai multe site-uri catolice de încredere spun că „Siroki-Brijeg este remarcabil… pentru că în memoria colectivă a tuturor nu a existat niciodată un singur divorț în rândul catolicilor croați din oraș „. Populația acestui oraș este aproape 100% catolică și își trăiește credința foarte serios, considerând că este o onoare să apere căsătoria și familia.
Iubirea aici este sfântă și se bazează pe tradiții
Deși ar putea părea paradoxal, aici căsătoria este luată foarte în serios, existând și o tradiție, cunoscută sub numele de Căsătoria de Crucifix. În timpul consilierii premaritale, preotul le spune cuplului că această cruce (unul altuia) trebuie iubită, trebuie purtată, nu trebuie aruncată, ci trebuie prețuită.
Vezi și: Ce s-a ales de Șerban din Liceenii. A părăsit România și a divorțat. Tulburător cum arată acum
Crucea este purtată în timpul procesiunii către biserică. În timp ce cuplul schimbă jurămintele, mirele și mireasa își pun mâna dreaptă pe cruce, promițând să fie mereu credincioși. Când, în mod tradițional, vine momentul ca mirele să-și sărute mireasa, preotul îi invită în schimb pe cei doi să sărute crucifixul, sursa iubirii.
Această tradiție a fost menită să reamintească cuplului de legământul pe care l-au încheiat, nu doar în timpul nunții, ci și pe tot parcursul restului timpului petrecut aici, în această lume. După ceremonia de nuntă, cuplul aduce acasă crucea și dedică un loc în casa lor pentru a o așezași devine centrul casei, locul în care membrii familiei se roagă împreună.