Orașul cu peste 700 de castele care a fost abandonat. Așezarea de 200 de milioane de dolari, uitată de turci

de: Iulia Statie
09 10. 2021

Un oraș neobișnuit este uitat de lume în Turcia. Mulți au crezut că arhitectura inedită o să atragă milioane de investitori, dar se pare că nimeni nu s-a înghesuit pentru a achiziționa un castel, așa că așezarea a fost abandonată.

Oraș abandonat în Turcia. Ce s-a întâmplat cu peste 700 de castele

Turcia este considerată una dintre cele mai frumoase destinații de vacanță. Mulți își doresc să viziteze obiectivele turistice pe care le prezintă această țară sau să guste din mâncarea pe care turcii o prepară cu multă pasiune, dar, se pare că nu toate constucțiile lor au avut succes de-a lungul timpului.

La 200 de kilometri de Istanbul, lângă Mudurnu, zace un oraș părăsit. Acesta prezintă peste 700 de castele în care au fost investite 200 de milioane de dolari, însă nimeni nu și-a dorit să cumpere o astfel de locuință ce pare ruptă din filmele Disney, așa că multe speranțe ale dezvoltatorilor au fost spulberate.

Sarot Group a început să proiecteze locuințe care păreau un adevărat vis, puternic influențate de stilul gotic, însă turiștii bogați din Golf nu și-au dorit să își achiziționeze o casă de vacanță în orașul Burj Al Babas, chiar dacă, la început, proiectul părea extrem de ambițios.

Așezarea ascunsă din Turcia. Ce s-a descoperit

Dezvoltatorii au început construcția în 2014, iar, pe atunci, un asemenea castel de lux era listat la un preț între 370.000 și 530.000 de dolari, așa că pentru jumătate din proprietăți au fost încheiate contracte de vânzare-cumpărare, urmând ca banii să fie încasați eșalonat.

În timp ce compania spera ca proiectul să fie terminat în aproximativ 4 ani, nimeni nu se aștepta ca dezvoltatorii să intre în faliment, ținând cont că vânzările au început să scadă până în 2018. În zilele noastre, aproximativ 530 de case cu o arhitectură deosebită, însă construite parțial, au fost abandonate.

Motivul? Președintele Sarot Group, Mehmet Emin Yerdelen, explica în 2018 că oamenii nu au mai plătit proprietățile cumpărate, înregistrându-se datorii de 7,5 milioane de dolari, așa că instanța a decis falimentul. Acesta își dorea să facă apel la hotărâre și să meargă mai departe cu proiectul.

Falimentul, principalul motiv care a dus la abandonarea unui oraș întreg

De asemenea, dezvoltatorii își doreau să construiască și un centru comercial, un complex cu cinematograf, un centru de sănătate, terenuri de sport și alte zone pentru facilități, însă nu totul s-a încheiat cu bine, așa că orașul a ajuns să fie abandonat, potrivit Digi24.

Totuși, acesta reușește să strângă mulți turiști care își doresc să vadă zona uitată de oameni, mai ales pentru că locuințele au fost construite într-un stil deosebit, chiar dacă oamenii s-au decis să nu își mai respecte promisiunea și să plătească casele.