22 ian. 2024 | 10:45

Oraşul cu cele mai mici chirii din România. Unde dai 200 de euro pe lună pentru a locui într-un apartament cu 2 camere

Economic
Oraşul cu cele mai mici chirii din România. Unde dai 200 de euro pe lună pentru a locui într-un apartament cu 2 camere
În 2024 vom plăti mai mult la taxele și impozitele locale

După cum era anunțat, încă din noiembrie 2023, startul noului an a adus și majorări în zona imobiliarelor, în special în zona de taxe și impozite. Asta se va răsfrânge și pe zona de chirii, dar cu toate astea, putem vorbi despre oraşul cu cele mai mici chirii din România. Citește mai departe și află unde dai 200 de euro pe lună pentru a locui într-un apartament cu 2 camere.

În 2024 vom plăti mai mult la taxele și impozitele locale

În decembrie 2023, conform datelor guvernamentale, primăriile de sector și locale au fost nevoite să majoreze taxele și impozitele locale pentru 2024, valori ce au intrat în vigoare de la 1 ianuarie.

Citește despre: Orașul din România în care este bine să cumperi un apartament sau o garsonieră. Chirii mai mari cu 30%

Spre exemplu, la nivelul Capitalei, locuitorii vor plăti cu cel puțin 14 procente mai mult, în raport cu aceeași perioadă a anului trecut, și vorbim aici de taxele și impozitele pentru casă și mașină.

Oraşul cu cele mai mici chirii din România. Unde dai 200 de euro pe lună pentru a locui într-un apartament cu 2 camere

În 2024 vom plăti mai mult la taxele și impozitele locale

Așa se face că de la 1 ianuarie 2024 pentru un apartament de 2 camere, cu o suprafață de 50 de metri pătrați, un bucureștean va plăti cu cel puțin 27 de lei mai mult, față de 2023, iar pentru un apartament de 3 camere impozitul crește până la 332 lei, la care se adaugă o reducere de 10% dacă sunt plătite până la 31 martie a.c.

Descoperă și: Contractele de chirie, la control! Ce riscă chiriașii care locuiesc la o altă adresă decât cea din buletin

Dar, deși în aproape toată țara au crescut impozitele, cu toate astea putem vorbi de prețuri mici când vine vorba de chirii, și astfel constatăm că se vorbește despre oraşul cu cele mai mici chirii din România, oraș unde dai 200 de euro pe lună pentru a locui într-un apartament cu 2 camere. Citește mai departe și află care este acest oraș.

Care este oraşul cu cele mai mici chirii din România

Conform proiecțiilor FMI, România a încheiat anul 2023 cu o rată de creștere de 2,4%, ceea ce reflectă ritmul de avans al țării, iar în ceea ce privește anul 2024, se estimează un procent de 3,7%. În plus, economia va continua să crească, deoarece se așteaptă ca economia României să crească cu 15,2% în următorii 5 ani, ceea ce va duce la o rată medie de creștere a PIB-ului de 3%.

Rata de creștere sustenabilă așteptată în România este benefică pentru investitorii imobiliari, deoarece indică faptul că economia crește constant și că investițiile în țară vor fi probabil profitabile pe termen lung, inclusiv în segmentul de chirii, în proiectele de locuințe rezidențiale, dar și în zona industrială.

Dar, dacă ne referim la anul 2024, conform celor mai recente date din decembrie, în zona chiriilor rezidențiale putem vorbi de sume record minime cerute pentru un apartament cu 2 camere, spre exemplu.

Dar, mai trebuie menționat, nu vorbim de București sau de un alt mare oraș, ci vorbim de orașul Reșița, despre care am putea spune că este oraşul cu cele mai mici chirii din România. Aici, conform informațiilor locale, poți plăti 200 de euro pe lună pentru a locui într-un apartament cu 2 camere.

În orașele mici chiriile sunt mai ieftine

Pe lângă Reșița mai putem vorbi și de alte urașe unde media chiriilor este undeva la 220 de euro, tot pentru un astfel de apartament. Aici putem menționa orașe precum Drobeta Turnu Severin cu 220 de euro și Alexandria cu 223 de euro, sau Miercurea Ciuc, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Bistrița, Râmnicu Vâlcea, Zalău, Piatra Neamț și Deva, cu chirii de până la 250 de euro pe lună.

Oraşul cu cele mai mici chirii din România. Unde dai 200 de euro pe lună pentru a locui într-un apartament cu 2 camere

 

Află aici: Cât costă să închiriezi un apartament de la ucraineni în județul Constanța. Sumele sunt incredibile

De cealaltă parte, așa cum, era de așteptat, pe primele locuri la cele mai mari chirii se află Capitala și Cluj-Napoca, aici prețul ajungând până la aproximativ 700 de euro pe lună. Cele două orașe sunt urmate de Brașov, unde chiriile ajung până la 460 de euro, și Constanța, cu valori de până la 350-400 de euro. Deși datele arătau în 2023 că ar fi vorba de o criză a terenurilor de construcții pe zona de rezidențial, imobiliarele din România au avut o creștere importantă, ceea ce a dus la venituri substanțiale pentru antreprenorii din domeniu.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Ce s-a ales de Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu. Din ce face bani și cu ce se ocupă acum actorul celebru din telenovele
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Un aeroport care a reușit o performanță unică. Nicăieri nu s-a mai întâmplat asta
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Putin a dat ordinul ISTORIC. Decizia luată chiar azi, 11 mai. O nouă eră
Capital.ro
Începe distribuirea deciziilor de pensionare după recalculare. Marius Budăi, anunțul momentului pentru pensionarii români
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
ANUNȚ despre FLORIN PIERSIC! APROPIAȚII actorului au dat VESTEA
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro