Schimbarea orei de iarnă 2022. Cum ne afectează şi cum se dă ora

de: Stan Nicu
28 09. 2022

Ora de iarnă 2022. Când se trece la noua oră în România şi cum ne afectează, de fapt. Trecerea la ora de iarnă 2022 ar putea fi ultima, întrucât Breuxelles-ul ar vrea ca să se renunțe la mutarea ceasurilor înainte și înapoi cu o oră, de două ori pe an.

Ora de iarnă 2022. Cum se dau ceasurile, înainte sau înapoi?

Românii trebuie să știe că atunci când se trece la ora de iarnă 2022, în primul rând, vom dormi mai mult. Tot ce trebuie să știți despre acest fenomen, în rândurile de mai jos.

În curând vom trece la ora de iarnă, așa cum s-a întâmplat în fiecare an până acum. În luna martie se trece la ora de vară, adică, ceasul se dă cu o oră înainte, iar acum, când ziua s-a micșorat și ne apropiem cu pași repezi de iarnă, urmează să trem la ora de iarnă 2022.

Trecerea la ora de iarnă 2022 se face în ultimul weekend din octombrie

Și anul acesta, ca și în anii trecuți, trecerea la ora de vară se face în ultimul weekend al lunii octombrie, când ceasurile de dau cu o oră înapoi. Astfel, ora 4:00 va deveni ora 3:00. Astfel că, vom trece la ora de iarnă pe data de 30 octombrie, care pică într-o zi de duminică.

Odată cu această schimbare, noaptea va deveni mai lungă, asta însemnând mai exact, că ziua de 30 octombrie 2021 va avea 25 de ore și nu 24, așa cum este normal. Pentru a-și aminti în ce direcție să își regleze ceasurile, oamenii folosesc adesea expresia primăvară înainte, toamnă înapoi.

Cum ne afectează trecerea la ora de iarnă de pe 30 octombrie

-Doctorii precizează că trebuie să reduceți consumul de stimulente, precum cafeaua, ceaiul negru și orice fel de energizante.
-Astfel, renunțând la anumite obiceiuri, veți trece mai ușor de noua schimbare a fusului orar,
-Doctorii mai susțin că schimbarea orei ne poate afecta serios organismul.
-Este important de știu că toți oamenii au parte de schimbările acestea. Unii nu au părut afectați de-a lungul timpului.
-Se spune că cei mai afectați de schimbarea orei sunt copiii și persoanele vârstnice.
-Adaptarea completă a organismului la noul program se va întâmpla în aproximativ două săptămâni.
-Trebuie să aveți răbdare și să tratați aceste simptome ca un lucru normal. Există persoane că intră în panică, din cauza stărilor ciudate pe care le au. De regulă, schimbările constau în dureri puternice de cap și oboseală inexplicabilă.
-Se crede că o persoană are nevoie de o săptămână sau două din ziua modificării orei, până când organismul uman se reface și se va obișnui cu fusul orar.

Nu în ultimul rând, Bruxelles vrea să se renunțe la schimbarea orei după ce 85% dintre locuitorii Europei au spus că sunt de acord. Până acum nu s-a luat nicio decizie, însă este posibil să se renunțe la schimbarea orei începând de anul viitor.