Omul lui Putin la București, avertisment crunt pentru România. Singurul mod în care țara noastră poate scăpa de atacurile rusești

Omul lui Putin la București, avertisment crunt pentru România. Singurul mod în care țara noastră poate scăpa de atacurile rusești
Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei la București

Trupele rusești zdruncină din temelii mai multe orașe din Ucraina, în a șaptea zi de război. În timp ce toate puterile lumii îi declară război liderului Kremlinului, atacurile acestuia nu se opresc o secundă, provocând un haos general. În urmă cu câteva ore, ambasadorul Rusiei la București a transmis un mesaj de avertizare României, pe care o înștiințează în ce condiții ar putea fi privată de atacurile rusești. Din păcate, țara noastră nu are foarte multe soluții pentru a evita o posibilă invazie a militarilor ruși.

Războiul din Ucraina reprezintă o amenințare pentru România?

Apar informații cu impact emoțional puternic, având în vedere mesajul amenințător al Rusiei la adresa României. Întrebat la ce pericole este expusă România în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina, Valery Kuzmin, ambasadorul rus la București, a transmis că siguranța țării noastre depinde de implicarea pe care armata română și NATO o vor avea în războiul din Ucraina. Acesta susține că Rusia dorește să aibă relații liniștite cu vecinii, dar acest lucru depinde de respectul care se manifestă reciproc între țări, cât și de avantajele comune.

„România este unul dintre vecinii noștri și căutăm să menținem relații de bună vecinătate cu aceasta. Ceea ce este important: aceste relații ar trebui construite pe o bază solidă a respectului și beneficiului reciproc, precum și a reciprocității.

În măsura în care forțele armate române sau NATO nu sunt implicate în războiul împotriva Rusiei, țara dumneavoastră nu este în pericol, în calitate de vecin al Federației Ruse”, a transmis omul lui Putin la București.

Eventuale probleme cu gazele rusești pentru România, din cauza UE

Ambasadorul Rusiei la București a vorbit și despre o posibilă situație în care Rusia nu ar mai putea furniza gaze României, având în vedere sancțiunile aspre stabilite împotriva Rusiei, care au generat pagube financiare imense.

„Având în vedere cele de mai sus, nu există pericolul direct de întrerupere a furnizării de gaze către România pe ruta de sud (Turcia – Bulgaria). Deși unele mișcări nesăbuite ale conducerii UE de la Bruxelles („sancțiuni financiare cuprinzătoare”) sau comportamentul aventurier iresponsabil al bandelor naziste, care sunt numite batalioane naționale în Ucraina, reală și chiar cunoscută din experiența anterioară, practica autorităților ucrainene de a fura cu aroganță gazul ar putea aduce riscuri suplimentare aprovizionărilor pe teritoriul ucrainean”, a dezvăluit Valery Kuzmin.

Cu privire la eliminarea totală a beneficiilor financiare dintre Rusia și Europa, reprezentantul rus susține că această decizie ar fi echivalentă cu un glonț în „piciorul” Uniunii Europene.

„În ceea ce privește – îndrăznesc să spun nebunești – ideile care circulă în Europa despre eliminarea tuturor relațiilor economice reciproc avantajoase dintre noi, acestea vor fi egale cu a-şi trage UE un glonţ în picior”, a mai afirmat ambasadorul.