OMS trage un semnal de alarmă. Unde se îndreaptă pandemia covid, de fapt

OMS trage un semnal de alarmă. Unde se îndreaptă pandemia covid, de fapt
Cazurile de covid au crescut

Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă privind direcția în care se îndreaptă pandemie de covid-19 în acest moment.

Organizația Mondială a Sănătății, avertisment

OMS vorbește despre victimele pe care le face virusul Sars Cov2, dar și varianta Delta, care a fost observată prima oară în India.

De fapt, ea reprezintă 99% din cazurile de covid-19 identificate la nivel global, fiind mai prezentă ca oricare altă tulpină a noului coronavirus, spun oficialii OMS.

”Aproape toate cele până la 900.000 de cazuri identificare la nivel global în ultimele 60 de zile au provenit din tulpina Delta. Delta este cu adevărat tulpina dominantă.

Şi există două variante de interes, Mu şi Lambda, pe care le urmărim, dar, din nou, acolo unde este prezentă Delta, aceasta domină. Pandemia se îndreaptă în direcţia greşită în acest moment”, a declarat Maria Van Kerkhove, directorul tehnic al OMS pentru Covid-19.

Cazurile globale de covid au crescut

Declarația ei vine pe fondul creșterii la nivel internațional al cazurilor de covid-19, în special în Europa. Continentul a avut în ultima săptămână 60% dintre cele peste 3,3 milioane de cazuri noi de covid din lume.

Van Kerkhove a declarat că Europa a reprezentat mai mult de jumătate din cele aproape 50.000 de decese globale la nivel mondial în ultima săptămână, o creștere cu 5% a deceselor pe tot continentul.

De altfel, cazurile la nivel mondial au crescut în ultimele patru săptămâni consecutiv. Motivele o reprezintă scăderea folosirii măștilor și nepracticarea distanței sociale.

Ea a avertizat societățile care se redeschid în emisfera nordică în această iarnă ar putea duce la o creștere a bolilor respiratorii în lunile următoare, cum ar fi gripa și alți agenți patogeni.

Urmăriți Playtech.ro și pe